Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) настъпват по Мелитополско и Бердянско

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) настъпват по Мелитополско и Бердянско
Коментари Харесай

Украйна настъпва към Азовско море и удържа руски атаки към границите на Донецка и Луганска области


Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) настъпват по Мелитополско и Бердянско посоки и удържат огромно нахлуване на съветската войска по Лиманското и Бахмутското посоки, заяви зам.-министърката на защитата Хана Маляр.

Изтокът на Украйна остава съществена цел на офанзивите на съперника, посочи тя.

„ Целта им е да излязат на границите на Донецка и Луганска области. Край Бахмут обстановката не се е трансформирала. Ежедневно се водят по няколко тежки бойни стълкновения, линията на защитата ни е постоянна. Като цяло на изток ВСУ крепко държат позициите си, отразяват офанзивите и нанасят оптимални загуби на врага “, съобщи Маляр.

Тя заяви и за „ частични триумфи “ на ВСУ по Запорожкото направление. По-рано този термин употребява и представителят на Генералния щаб на ВСУ Андрий Ковальов.

В същото време в Лондон се откри международната Конференция за възобновяване на Украйна. В нея вземат участие повече от 1000 задгранични посетители от над 60 страни, измежду които американският държавен секретар Антъни Блинкън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Ясно е, че Русия би трябвало да заплати за възобновяване на Украйна “, съобщи английският министър председател Риши Сунак в тирада при откриването.

В словото си той даде висока оценка за духа на украинския народ. „ Русия желае да унищожи украинската стопанска система, само че хората се изправят отсреща. Смелостта на Украйна на бойното поле би трябвало да бъде съчетана с визията на частния бранш да помогне на страната да се възвърне “, добави Сунак. Той разгласи 3 милиарда $ поддръжка от страна на Англия през идващите 3 години. Вчера и Европейският съюз удостовери, че е заделил 50 милиарда евро за помощ при възобновяване на нападнатата от Путин страна.

По видеовръзка украинският президент Володимир Зеленски благодари на участниците в конференцията и съобщи: „ Ние пазиме Украйна и по този метод пазиме свободата. И когато изградим Украйна, ще изградим независимост. Страна, район, континент, свят: това е световна задача. “
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР