Въоръжените сили на Украйна вече напуснаха позициите си зад пистата

...
Въоръжените сили на Украйна вече напуснаха позициите си зад пистата
Коментари Харесай

ДНР: Въоръжените сили на Украйна са изоставили позициите си зад летището в Донецк

Въоръжените сили на Украйна към този момент напуснаха позициите си зад пистата на летището в Донецк, което докара до доста понижаване на интензивността на обстрела в посока Ясиноватая и прилежащите на летището региони Киевски и Куйбишевски на Донецк. Това заяви в понеделник в ефира на Първи канал офицер от Народната милиция (НМ) на ДНР Андрей Баевски, оповестява.

„ В посока Авдиевка се прави последователно нахлуване, сега врагът е изоставил позиции зад пистата на летище Донецк и това към този момент докара до доста понижаване на обстрела от оръдия с диаметър 122 мм в посока Ясиноватая, в посока Киевски и Куйбишевски региони на Донецк “, сподели още Баевски.

Той добави, че град Макеевка, прилежащ на Донецк от изток, не е обстрелван от 122 мм оръдия повече от месец, защото техният обхват не е задоволителен за обстрел: силите на ДНР съумяха да отхвърлен позициите на въоръжените сили на Украйна. Според Баевски обилни триумфи са реализирани и по време на настъплението на Народното опълчение на ДНР в посока на обитаемоте места Марьинка, Пески и Первомайск.

„ Този относително дребен прогрес доста промени картината на обстрела на Донецката национална република. В момента виждаме, че количеството муниции, създавани от въоръжените сили в нашите обитаеми места, е понижено до не повече от 250 боеприпаса дневно. Преди това количеството доближаваше 600 боеприпаса дневно “, добави той.

Офицерът на НМ ДНР сподели, че неотдавна въоръжените сили на Украйна са създали два опита да се придвижат към селището Пески, ситуирано северозападно от Донецк, близо до региона на летището, от селищата Первомайское и Водяное. Тези офанзиви бяха отблъснати от Народната милиция на ДНР, сподели Баевски. „ Нашите момчета остават на същите позиции и даже с лек прогрес не престават да извършват бойните си задачи, няма позитивна смяна за Въоръжените сили на Украйна, като се изключи обстоятелството, че Въоръжените сили на Украйна изгубиха личен състав и съоръжение ", сподели Баевски.

Ситуацията в донецкото направление остава непроменена, летището е под контрола на силите на ДНР, сподели ръководителят на републиката Денис Пушилин пред ТАСС в неделя. В събота командирът на батальона " Спарта " Артьом Жога (позивен Колима) заяви, че изказванията, че украинските сили за сигурност са завладяли летището в Донецк, нямат нищо общо с действителността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР