Въоръжените сили на Украйна се опитаха да атакуват военноморската база

...
Въоръжените сили на Украйна се опитаха да атакуват военноморската база
Коментари Харесай

Морски дронове са повредили голям руски десантен кораб в залива на Новоросийск

" Въоръжените сили на Украйна се пробваха да нападат военноморската база в Новоросийск с два безпилотни плавателни съда през нощта на 4 август, заяви съветското министерство на защитата.

" В хода на отблъскването на офанзивата дроновете бяха образно открити и унищожени с огън от общоприетите оръжия на съветските кораби, охраняващи външния рейд на военноморската база ", обявиха от министерството.

Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев удостовери информацията за нападението от надводни дронове. По думите на формалния представител няма жертви или вреди.

Кметът на Новоросийск Андрей Кравченко съобщи, че екипажите на корабите " Оленегорския горняк " и " Суворовец " " незабавно са реагирали на офанзивата и са помогнали да се избегнат следствията ".

По-рано сутринта службите за незабавна помощ в града оповестиха за пукотевица и детонации във водите на Новоросийск.

На пристанището в Новоросийск се намира морският терминал на Каспийския тръбопроводен консорциум (КТК). Неговата пресслужба заяви, че инфраструктурата не е развалена и компанията продължава да доставя нефт на закотвените в терминала танкери в естествен режим. В същото време в пристанището е наложена краткотрайна възбрана за придвижване на плавателни съдове.

" Оленегорский горняк " е огромен десантен транспортен съд от план 775, принадлежащ на Северния флот на Русия. Екипажът му се състои от 98 души, в това число 17 офицери.

Според открити източници корабът е въоръжен с 2 сдвоени 57-милиметрови артилерийски системи АК-725, 2 пускови установки на РСЗО А-215 " Град-М ", 4 пускови установки на портативна ЗРК " Стрела-2 ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР