Въоръжените сили на Украйна разполагат със средства за поразяване, с

...
Въоръжените сили на Украйна разполагат със средства за поразяване, с
Коментари Харесай

Киев готви нов удар по Кримския мост, ЧВК Вагнер завзе по-голямата част от Бахмут

Въоръжените сили на Украйна разполагат със средства за поразяване, с които страната може да порази съветски военни обекти в Крим. Керченският мост също остава уязвим от удари.

Това е декларирал военният специалист Алексей Мелник в изявление за " Обозревател ".

" Сега на процедура няма точка в окупираните територии на континентална Украйна, която да не бъде достигната от украински оръжия. Дори Крим не е безвредно място. "

Мелник добавя, че фамилиите на руснаците схващат това, по тази причина са почнали всеобщо да се прибират от полуострова.

„ Семействата идваха в Украйна като на курорт, като почивка. Тук има море, плодове и зеленчуци. Имаше миг, когато в действителност започнаха да се откриват тук “, споделя той.

Бягството на съветски фамилии от окупираните територии е „ лястовица “ за подсилване на качествата на украинската войска, както се случи по-рано в Херсон.

Сега всички тези територии са в обсега на средствата за поразяване на украинските сили за защита, обобщава специалистът.

„ Поради обстоятелството, че въоръжението на ВСУ доближава съвсем до всяко кътче на окупираната територия, инстинктът за самозапазване на врага работи и той се пробва да напусне рисковото място “, изяснява той.

По думите му Кримският мост също работи много условно: „ Нито Керченският мост, нито Керченският ферибот работят обикновено, има опасност, която руснаците схващат – историята с Керченския мост може да се повтори “.

Битката за Бахмут продължава. По последна информация ЧВК " Вагнер " управлява по-голямата част от града и изтласква въоръжените сили на Украйна.

Според западни анализатори контролът над града се разпределя по следния метод: към 62% от Бахмут е под контрола на ЧВК Вагнер (23,5 km²), а 34% е на въоръжените сили на Украйна (13 km²). Останалите 4% наподобява са в сивата зона.

Украинските бойци към момента държат централната част на града, а ЧВК Вагнер към този момент управлява по-голямата част от завода AZOM, както и нови територии на юг от улица " Мариуполская " и съвсем всички околности.

Украински военни анализатори оповестяват, че бойци ЧВК са се укрепили на улица " Корсунски ".

В южната част на града те също имат прогрес от Мариуполското гробище и по-нагоре.

В горския пояс в северната част на Бахмут офанзивите не престават да пробиват защитата на Въоръжените сили на Украйна.

Настъпателните дейности на " Вагнер " са ориентирани към Хромовое, Богдановка, Григоровка, Новомарковое, Орехово-Василевка и Минковка.

Частите на ЧВК " Вагнер " нападат позициите на въоръжените сили на Украйна, пробвайки се да пробият защитата в едва място.

Според украински специалисти, позицията на въоръжените сили на Украйна в този сектор на фронта е сериозна.

От началото на войната съветските войски са ликвидирали над 3,5 хиляди безпилотни апарата на Въоръжените сили на Украйна. Това заяви на брифинг формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от международните издания.

„ Общо от началото на специфичната военна интервенция са унищожени 403 самолета, 223 хеликоптера, 3502 безпилотни летателни апарата, 414 зенитно-ракетни комплекса, 8363 танка и други бойни бронирани машини “, споделя той на брифинга.

Конашенков прибавя, че съветските въоръжени сили са унищожили също 1070 бойни машини с реактивни системи за залпов изстрел, 4403 оръдия на полева артилерия и минохвъргачки и 9039 единици на специфичната автомобилна техника на съперника.

Източник " Блиц "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР