Въоръжените сили на Украйна атакуваха инфраструктурни обекти в Красногвардейския район

...
Въоръжените сили на Украйна атакуваха инфраструктурни обекти в Красногвардейския район
Коментари Харесай

Украйна удари летище и нефтобаза в Крим

Въоръжените сили на Украйна нападнаха инфраструктурни обекти в Красногвардейския регион на Кримския полуостров.
Информацията бе доказана от “губернатора ” на Крим Сергей Аксьонов.
Според локалните Телеграм канали става дума за удар с дронове по военното летище, склад за муниции и нефтобаза в село Октябърское.
" На място са чиновниците на Министерството на изключителните обстановки за премахване на възможни последици. Всички профилирани служби работят ", написа той в Телеграм. Но не заяви дали има жертви или вреди.
Малко по-късно Аксьонов призна, че ситуацията е доста по-сериозно. “В резултат на офанзивата на въоръжените сили на Украйна е станала експлозия в склада за муниции. Взето е решение за евакуация на популацията в радиус от 5 км от мястото на бедствието в центровете за краткотрайно настаняване ”, сподели Аксьонов. “ Също по този начин, с цел да се сведат до най-малко рисковете, беше решено да се спре придвижването по Кримската жп линия. Последствията от повредата се възнамерява да бъдат премахнати в къси периоди, ” добави той.
Кримското партизанско придвижване " Атеш " заяви преди месец, че съветските въоръжени сили транспортират до това изоставено до неотдавна летище към 40-50 бойни машини на пехотата, камиони КамАЗ и бронирани машини " Тигър ".
Според Телеграм канала “Рибар ” ударът е нанесен с две английски крилати ракети Storm Shadow. Поразени са вместилище за нефт и склад за муниции на Черноморския флот, катов зоната на случая е избухнал огромен пожар.
“Това е първият път, когато ракетите с огромен обхват Storm Shadow бяха употребявани за удари по цели в Крим. Преди това ВСУ използваха сходни ракети за удар по моста Чонгар, който свързва региона с Херсонска и Запорожка област ”, отбелязва той.
“На фона на подготовката на украинското командване за втората фаза на настъплението, ударите по тиловите уреди на съветските войски единствено ще се усилват, в това число по Кримския мост ”, сподели през вчерашния ден президентът на Украйна Володимир Зеленски.
ВСУ удостовери, че стои зад удара. „ Силите за защита на Украйна унищожиха петролното хранилище и складовете на съветската войска във краткотрайно окупирания Октябрск “, заяви Департаментът за стратегически връзки на Въоръжените сили на Украйна.
Кримски Телеграм канали разгласиха видеоклипове, показващи стълбове от издигащ се пушек и звуци от детонации. Олег Крючков, консултант на ръководителя на администрацията на анексирания Крим, помоли " всички, които познават създателите на тези видеоклипове, да ги рапортуват на Министерството на вътрешните работи или ФСБ " и назова сниманите видеоклипове " работа за врага ".
Приблизително 40 минути преди известието на Аксьонов Кримският мост бе затворен за придвижване без пояснение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР