Въоръжените сили на САЩ обявиха, че ответният огън от американски

...
Въоръжените сили на САЩ обявиха, че ответният огън от американски
Коментари Харесай

10 йеменски хуси в Червено море са мъртви след престрелка с американски военни

Въоръжените сили на Съединени американски щати оповестиха, че ответният огън от американски хеликоптери е предизвикал гибелта на няколко бунтовници хуси, откакто те са нападнали товарен транспортен съд в Червено море в подтекста на спора, обвързван с войната в линията Газа, предават Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Товарният транспортен съд " Мерск Ханчжоу " бе нападнат два пъти за 24 часа в Червено море, като американски хеликоптери от бойните кораби " Айзенхауер " и " Грейвли " се отзоваха на сигнала му за помощ. От хеликоптерите първо бяха отправили словесни предизвестия към нападателите, само че в отговор те започнаха да стрелят по летателните апарати. Хеликоптерите отвърнаха на огъня.

" Хеликоптерите на военноморските сили на Съединени американски щати са отвърнали на огъня при самоотбрана ", се споделя в изказването.

На собствен ред йеменските бунтовници хуси упрекнаха американските сили, че са нападнали техни плавателни съдове, а десетима души от екипажа им са мъртви или в неопределеност.

" Американският зложелател носи отговорност за това закононарушение и дейностите на армията му в Червено море в отбрана на израелски кораби няма да попречи на Йемен да извършва своя набожен, честен и филантропичен дълг в поддръжка на потисканите палестинци в линията Газа ", гласи декларацията на хусите.

Въпросните йеменски бунтовници започнаха да нападат търговски кораби в Червено море, потвърждавайки, че това е знак на взаимност с радикалното палестинско придвижване " Хамас " във войната му с Израел, като офанзивите им са против плавателни съдове с израелска връзка.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР