Въоръжените сили на Азербайджан започнаха да обстрелват територията на Армения

...
Въоръжените сили на Азербайджан започнаха да обстрелват територията на Армения
Коментари Харесай

Конфликтът между Армения и Азербайджан отново се разпали, обстрелват се по границата

Въоръжените сили на Азербайджан започнаха да обстрелват територията на Армения с артилерия и безпилотни самолети, заяви арменското министерство на защитата.

„ От 00.05 часа на 13 септември подразделенията на въоръжените сили на Азербайджан започнаха натоварен обстрел от артилерия, огромно калибрено стрелково оръжие по посока на арменските позиции покрай Горис, Сотк и Джермук “, се споделя в изказване на военното ведомство.

Отбелязва се, че азербайджанската страна употребява и дронове. По-рано за обстрела заяви арменският народен представител, началник на парламентарната комисия за отбрана на правата на индивида и публичните въпроси Тагуи Товмасян.

Министерството на защитата на Азербайджан на собствен ред упрекна арменските военни в огромна провокация. Баку твърди, че през нощта на 12 септември „ подразделения на въоръжените сили на Армения са направили огромна провокация в Дашкесанското, Калбаджарското и Лачинското направление на азербайджанско-арменската държавна граница... “

По време на конфликтите, съгласно азербайджанската страна, позициите на азербайджанските военни са били подложени на обстрел.

„ В резултат на това има загуби измежду персоналния състав, развалена е военната инфраструктура “, се споделя в известието на пресслужбата на министерството.

Подразделенията на азербайджанската войска „ подхващат нужните ограничения за обезвреждане на огневите точки на въоръжените сили на Армения и попречване на разширението на мащаба на военните конфликти “, добави министерството на защитата на републиката. Също по този начин от Баку оповестиха за съществуването на загуби в жива мощ и военна техника на арменските въоръжени сили.

Според министерството като цяло през последния месец „ обстрелът на позициите на азербайджанската войска в тези региони с оръжия от друг диаметър е бил натоварен и последователен “.

В края на септември 2020 година военните дейности в Нагорни Карабах бяха възобновени и имаше цивилни жертви. Тогава, с посредничеството на Москва, Азербайджан и Армения се договориха за цялостно преустановяване на огъня и замяна на пленници и телата на починалите. Ереван съобщи на Баку и регионите Келбаджар и Лачин, както и част от региона на Агдам, които от 1994 година бяха под контрола на непризнатата Република Нагорни Карабах.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР