Въоръжени мъже нападнаха днес централата на Националната петролна компания (NOC)

...
Въоръжени мъже нападнаха днес централата на Националната петролна компания (NOC)
Коментари Харесай

Терористи нападнаха централата на Националната петролна компания в Триполи, има жертви

Въоръжени мъже нападнаха през днешния ден централата на Националната петролна компания (NOC) в либийската столица Триполи, където се чуха детонация и изстрели, съгласно източник на либийските служби за сигурност и очевидци, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По данни на телевизионния канал " Ар Раид " при нападението са починали най-малко шестима души, заяви ТАСС. По конкретизирани данни офисът на NOC е бил нападнат от група нападатели, измежду които е имало и самоубийци. Трима са взривили пояси с експлозиви, а останалите са проникнали в постройката и взели заложници.

Сградата, ситуирана покрай центъра на Триполи, се възпламени и беше обкръжена от силите за сигурност, заяви техен представител.

Телевизионният канал " 218 " заяви, че ръководителят на NOC Мустафа Санала е бил евакуиран.

Либийската телевизия " Алаан " съобщи онлайн, че шестима нападатели от " Ислямска страна " са разкрили огън и са детонирали експлозиви до момента в който щурмували постройката.

Горните етажи са били обхванати от пламъци, а пожарникарите е трябвало да употребяват кранове, с цел да спасят хората в постройката, които бягали към последния етаж, съгласно уеб страницата на Либийския център за наблюдаване.

" Службите за сигурност търсят въоръжени мъже в постройката. Но наш приоритет е да евакуираме цивилните, останали вътре ", сподели за Агенция Франс Прес Ахмед бин Салем, представител на звеното Ал Редаа - въоръжена група, която служи в полицията в Триполи.

" Положението е под надзор ", увери той и добави, че самоличността на нападателите още не е открита.

Служител на NOC описа, че въоръжени мъже с качулки са нападнали централата след престрелка с защитата.

Атаката беше осъществена няколко дни откакто с посредничеството на Организация на обединените нации беше контрактувано помирение, поставило завършек на траяли повече от седмица кървави конфликти сред съперничещи си милиции в южните квартали на Триполи.

В северноафриканската страна има две съперничещи си държавни управления: едно в Триполи и друго в източния град Тобрук.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР