Въоръжени мъже нахлуха в ефира на еквадорска телевизия и подтикнаха

...
Въоръжени мъже нахлуха в ефира на еквадорска телевизия и подтикнаха
Коментари Харесай

В Еквадор става страшно, мирише на гражданска война

Въоръжени мъже нахлуха в ефира на еквадорска телевизия и подтикнаха президента на страната Даниел Нобоа да съобщи, че тя е в положение на " вътрешен въоръжен спор ", часове откакто бе публикуван лист с банди, набелязани като терористични организации и военни цели.

Превзелите телевизионната станция TC Televisión 13 души бяха задържани, само че последните часове бяха придружени и от други произшествия. Отвлечени са минимум 7 служители на реда в три обособени случая, в най-малко четири провинции имаше детонации, за които никоя формация не е поела отговорност. Петима са убити при пукотевица по преминаващи коли в столицата Кито.

Нападението по време на предаването в Гуаякил към 14 ч. локално време (12 ч. българско) бе предавано към 20 минути и при нахлуването на мъже най-вече в черно чиновници на малкия екран бяха заставени да се скупчат на пода, чуваха се изстрели и крясъци " без полиция " (включително от водещ). Бяха взети и заложници, след това освободени. Полицията първо съумяла да обезпечи периметър към постройката, да изведе всички чиновници и по-късно влезнали нейни елементи.

Местните управляващи в Гуаякил, епицентър на насилието, споделиха, че е имало произшествия с " завладяване " в пет лечебни заведения в най-големия град в страната, само че полицията и бойците са възстановили реда. Не е известно какво тъкмо е обвързвано с случаите.

Часове след бягството на водач на бандата " Лос Чонерос " от затвор в Еквадор бе оповестено 60-дневно изключително състояние в понеделник. Нобоа пое властта предходната година, обещавайки да спре насилието, обвързвано с търговията с опиати, няколко месеца след като кандидат-президентът Фернандо Виявисенсио, обещавал премахване на престъпността, бе убит по време на предизборната си акция.

Според държавното управление рецесията е резултат от проекта за създаване на нов затвор с висока степен на сигурност, където да отидат арестуваните водачи на незаконните банди, ново разследващо звено и по-сериозно въоръжаване на силите на реда. Предвижда се изключително рисковите пандизчии краткотрайно да бъдат пращани на специфични " плаващи затвори ".

В отговор нарушителите пробват да сплашат популацията с вълна от принуждение.

" Събитията през днешния ден демонстрират, че решенията, взети от националното държавно управление, се отразяват тежко на престъпните структури и в отговор отприщиха вълна от принуждение, с цел да плашат популацията. За задачата направиха кървави и невиждани актове в историята на страната... само че опитът ще се провали ", каза в послание до жителите началникът на щаба на въоръжените сили Хайме Вела Ерасо; във видеото е дружно с представители на армията и кабинета. " От този миг всички терористични групи в указа се трансформират във боен цел " и е нужна поддръжка от всички жители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР