Въоръжената конфронтация в Украйна ще продължи, докато Западът се откаже

...
Въоръжената конфронтация в Украйна ще продължи, докато Западът се откаже
Коментари Харесай

Лавров: Конфликтът в Украйна няма да приключи, докато Западът не се откаже от плановете си да победи Москва

Въоръжената борба в Украйна ще продължи, до момента в който Западът се откаже от проектите си да господства и победи Москва, сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за индонезийски вестник, оповестява.

Целта на " водения от Съединени американски щати групов Запад “ е да укрепи световната си надмощие, изясни Лавров пред вестник Kompas. Лавров ще участва на срещата на върха на Източна Азия и районния конгрес на АСЕАН в Джакарта тази седмица, на който е поканен и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

" Защо въоръжената борба в Украйна не свършва? Отговорът е доста елементарен – тя ще продължи, до момента в който Западът не се откаже от проектите си да резервира господството си и преодолее натрапчивото си предпочитание да нанесе на Русия стратегическо проваляне от ръцете на нейните киевски марионетки. За момента няма признаци за смяна на тази позиция “, сподели още Лавров.

Лавров също по този начин упрекна Киев, че подценява мирния проект на Индонезия и вместо това предизвиква собствен личен " пакет от ултиматуми “.

Украйна отхвърли индонезийския проект, формула от доста точки, която включваше апел за основаване на демилитаризирана зона, повтаряйки позицията на Киев, че Русия би трябвало да изтегли войските си от Украйна.

Коментирайки вътрешните битки в Мианмар след военния прелом през 2021 година, Лавров прикани Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) да позволява проблемите в " тясно съдействие “ с хунтата и без интервенция във вътрешните работи на Мианмар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР