Въоръжен с пистолет и с камуфлажен елек мъж се отдалечава

...
Въоръжен с пистолет и с камуфлажен елек мъж се отдалечава
Коментари Харесай

Питбула от махалата

Въоръжен с револвер и с камуфлажен елек мъж се отдалечава от квартален магазин с руса жена на разположение. Секунди по-късно се обръща към различен мъж, който тича след него, вади патлака и застава в поза: „ Стой, ще изстрелвам! “.

 

Сцената се развива в столичния квартал „ Хаджи Димитър “ и от няколко часа се трансформира в една от новините в централните излъчвания на националните медии. Слава Богу, ранени при случая няма, макар че всеки, който гледа клипчето си дава ясна сметка, че това си е жив шанс.

 

Има обаче задържан – мъжът с револвера, който се оказва… проверяващ публицист. Или най-малко по този начин се показва в последното десетилетие, макар че по-обстоен обзор на персоналното му държание демонстрира, че в него надвива повече желанието да се прави на крими воин от 90-те, в сравнение с да се бори с неправдата в страната.

 

Димитър Стоянов размахва оръжие на улицата

Той е Димитър Стоянов и е част от така наречен „ проверяващ екип “ на уеб страницата BIRD. Казваме така наречен „ проверяващ “, тъй като през годините имената на Стоянов и основният редактор на уеб страницата – Атанас Чобанов, се свързват най-вече с поръчкови материали, обслужващи ъндърграунда у нас, както и кукловодите им от олигархичните кръгове в страната.

 

Случката от уикенда пък красноречиво демонстрира, че очевидно желанието да се вършат на герои от песента на Горан Брегович „ Я съм мале питбул – териер “ е водещо при тях, а медийни изявления през годините постоянно ги свързват с олигарси, мафиотски босове, престъпни играчи, интернационалните аферисти, псевдожурналисти, русофилски организации, политически партии и кремълски креатури.

 

Стоянов от дълго време показва култ към оръжията

 

Имената на Стоянов и Чобанов изплуваха и от записи, публикувани от проверяващите предходната година, които демонстрират връзка на към този момент починалия крими състезател Красимир Каменов – Къро. От тях ставаше ясно, че играе в комбина с „ Цецо от Белград “ и употребява Чобанов и колегата му в уеб страницата – Димитър Стоянов като момчета за мръсни поръчки у нас. Или по-точно птички, които разнасят компромати против властта и правосъдната власт и си отглеждат от години олигарсите у нас.

 

Пощенските гълъби за доноси на подмолните босове в България, се показват за самостоятелни и „ мъчно преживяващи “ публицисти, само че каква е  истината и дали в реалност не са на заплата при задкулисието, знаят единствено те и менторите им.

 

А доказателствата, събрани от прокуратурата, са част от дело за търговия с въздействие и проведена незаконна група, целяща отстраняването на основни полицейски фигури и магистрати.

 

Те бяха показани преди тъкмо година, когато на брифинг от прокуратурата пуснаха записи от диалози сред различен изтъкнат задържан Дилиян Георгиев, подземния необут Красимир Каменов – Къро и задържания преди часове публицист от BIRD Димитър Стоянов, в които се уговаря „ разчистването “ на топ служители на реда и основния прокурор посредством кошаревски очевидци и доноси, оповестени в няколко медии, които също се оказват на повикване от олигархията.

 

За цялото интензивно мероприятие пък имало организиран „ безграничен финансов запас “ от „ Цецо от Белград “ (най-вероятно става въпрос за банкера-беглец Цветан Василев, който от години е обвързван с Атанас Чобанов от BIRD и постоянно употребява уеб страницата за своя отбрана и нахлуване против враговете си). В схемата са включени още румънецът с френски паспорт Овидиу Семенску, „ Бобока “ и политическите обединения „ Политическа партия “ и „ Демократична България “, излиза наяве още от записите.

 

Интересен миг е, че зад всички участници в схемите наднича дългата ръка на комунистическите служби по времето на соца или връзки с сегашния путински режим в Русия. За един от „ главите “ на схемата – Овидиу Семенеску да вземем за пример се знае, че в предишното е бил обвързван с румънския еквивалент на Държавна сигурност – „ Секуритате “.

 

В записите пък Димитър Стоянов (чиято достоверност самият той удостовери още тогава пред „ Дневник “ на олигарха Иво Прокопиев) поема ангажимент пред благодетеля си, че интензивно ще взе участие в акцията по дискредитирането на основния прокурор посредством изявленията на Дилиян Георгиев. Георгиев беше пратен в следствения арест, откакто две правосъдни инстанции одобриха, че на независимост може да се укрие.

 

В схемата, разказана от Стоянов, обаче се появяват две имена, също надълбоко свързани с мракобесните служби на соца у нас – Държавна сигурност. Според Стоянов Дилиян Георгиев щял да дава изявление „ първо при нас “, а след това при Ваклинов – водещ на предаване в кабелна телевизия, на което продуцент е някогашният клеветник от Държавна сигурност Илиян Василев – сътрудник „ Сашо “.

 

„ И при Веско Дремджиев ще го вкарам, единствено да каже, че желае да приказва, ще го направя звезда “, дава обещание Стоянов на Красимир Каменов. Телевизионният водещ Веселин Дремджиев също е някогашен помощник на Държавна сигурност – сътрудник „ Богдан “.

 

Участието на най-малко двама някогашни сътрудници на Държавна сигурност е от значително значение, с оглед задачите, които се преследват, а най-много и с методите, които се употребяват – оперативни комбинации, доносничество, рекрутиране на очевидци, подготвени да дават поръчкови показания.

 

В различен от записите се чува по какъв начин Къро приказва за „ очевидци “, които явно са вербувани, с цел да вземат участие в следващи дейности и да дават поръчкови показания по адрес на тогавашния основен прокурор, против тогавашния му заместител и сегашен и.ф. обвинител № 1 Борислав Сарафов, както и против полицейски началници, за което както стана знае се приготвена сумата от 400 000 лева

 

Сега схемата се задейства, само че очевидно за персонални цели – след ареста на Стоянов, в мрежата изплува тъкмо Илиян Василев, който дружно с доверения човек на „ Цецо от Белград “ – Георги Георгиев от „ БОЕЦ “ и Атанас Чобанов започнаха да раздуват балони, че Стоянов бил задържан поради следствията си, а не тъй като размахва револвер измежду бял ден пред квартален магазин. Дори се пробваха да обвържат случката с желаната от дълго време от олигархичните кръгове у нас оставка на вътрешния министър Калин Стоянов.

 

От Министерство на вътрешните работи обаче бързо разпространих красноречивия запис от случилото се и всеки може да се реши кой е прав, кой крив в този спор и какво тъкмо е станало.  

 

А то е ужасно, тъй като демонстрира два злокобни обстоятелството – по какъв начин се употребяват медии за щит против крими действия на псевдожурналисти и какъв брой надалеч може да стигне самозабравянето на хора, които се имат за недосегаеми.

 

Като прибавим и фотосите, публикувани неотдавна, на които екс Министерство на вътрешните работи шефове като Живко Коцев и Бойко Рашков се черпят с контрабандисти, одобряват скъпи блага от тях, а в близост се натрупат пачки евро, които украсителен пудел разнася в устата си, клипчето демонстрира разложението на държавността. И забележимия резултат от трите години политическо безвремие, в което сходни циреи в страната избуяха от ден на ден.

 

И за край един въпрос – какво се случва с общество, в което пудели с пачки и квартални питбули с оръжия се обединят против нормалността? Отговорете си сами на този въпрос. А в това време се молете мъжът на касата в кварталната бакалия до вас да не се окаже следващия питбул от махалата с искания за публицист и оръжие, което размахва за „ почит “…

Инфо: blitz.bg

Тагове: Атанас Чобанов боец Димитър Стоянов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР