Въоръжен палестинец откри стрелба в Тел Авив в четвъртък, ранявайки

...
Въоръжен палестинец откри стрелба в Тел Авив в четвъртък, ранявайки
Коментари Харесай

Боец на "Хамас" простреля израелци в центъра на Тел Авив

Въоръжен палестинец откри пукотевица в Тел Авив в четвъртък, ранявайки трима души, преди да бъде погубен от полицията. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху дефинира дейностите му като " терористична офанзива " на фона на възходящите вълнения на Западния бряг.

Ислямистката въоръжена формация " Хамас " разгласи стрелеца, 23-годишен от окупирания Западен бряг, за член. Полицията отдели ъгъл на улица " Дизенгоф " в центъра на града, където беше осъществено нападението. Ресторант беше празен, откакто клиентите явно избягаха по време на хранене, демонстрираха фрагменти на " Ройтерс ".

Медици са оказали помощ на ранените на близкия тротоар. " Двама служители на реда и двама цивилни, които са били в региона, са се сбили с терориста и са го умъртвили ", сподели полицейският комисар на Израел.

Стрелбата последва поредност от офанзиви на палестинци към Ерусалим и на Западния бряг, които убиха 13 израелци и една украинка от края на януари.
През последната година, в това число бойци и цивилни. Повече от 40 израелци са починали при набези от палестинци през същия интервал.
" Тази вечер имаше още една терористична офанзива в сърцето на Тел Авив ", сподели Нетаняху, откакто беше осведомен за събитията по време на посещаване в Италия. " Укрепваме силите за сигурност и полицията, които се борят с терористите тази и всяка нощ. "

По-късно израелските военни споделиха, че са работили в града на Западния бряг, където е живял стрелецът от " Хамас ".

 Израел улеснява притежанието на оръжия и изпраща още военни в Западния бряг Израел улеснява притежанието на оръжия и изпраща още военни в Западния бряг

По-рано в четвъртък израелските сили убиха трима въоръжени мъже от групировката " Ислямски джихад " в престрелка на Западния бряг. " Хамас " сподели, че стрелбата в Тел Авив е отговор на това.

Тримата ранени при стрелбата в Тел Авив са откарани по неотложност в болница, като единият е в тежко положение.

 Поне 7 души са убити в нахлуване против синагога в Ерусалим Поне 7 души са убити в нахлуване против синагога в Ерусалим

Атаката беше осъществена часове откакто министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин завърши късото си посещаване в Израел, по време на което прикани всички страни да понижат ескалацията на насилието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР