Обичаме да научаваме за истории за успеха и още повече

...
Обичаме да научаваме за истории за успеха и още повече
Коментари Харесай

Успех зад граница: Българката със собствена стоматологична клиника в Германия

Обичаме да научаваме за истории за триумфа и още повече за такива, отнасящи се за българи. В рубриката " Хвърчащите хора " в предаването " На кафе " ни срещат с една в действителност вдъхновяваща персона - доктор Марияна Минчева, която съумява да сътвори своя лична стоматологична клиника в Германия. 

Преди 10 години в Дюселдорф Марияна си слага амбициозната задача да сътвори сполучлив бизнес отвън родината, трансформирайки фразата " холивудска усмивка "  в своя запазена марка. Тя е лекар-стоматолог със своя дентална клиника, също така е бизнесмен и майка на две деца. Днес освен е съумяла да наложи името си в естетическата стоматология по света, само че и основава собствен бранд за джука хигиена, гордо изписан с българската ѝ фамилия. 
                             

" Баща ми стана посланик и в действителност дойдохме до Германия през 1994 година. Аз започнах тук учебно заведение и по-късно, когато му свърши мандата, аз бях тъкмо пред матура и затова казах " Аз тук оставам " , споделя доктор Минчева.

Всъщност тя решава прокрай бащата на тогавашния си приятел, къде на смешка, къде на съществено да се захване с това да учи, с цел да стане стоматолог. Началото обаче не е елементарно. 

" В първите години се усещах доста некомфортно, тъй като си мислих: " Не, това не е за мен, не е вярното място " , спомня си тя. 
                             

Признава, че до момента в който е учила зад граница, се е чувствала като цялостен новобранец.

" Бях в действителност с доста компликации сблъскана. Може би поради това, тъй като нямах никаква среда. Бях първата от фамилията в здравна специалност. Пък и факултетът е доста дребен, единствено 30 индивида. "

Това да си новобранец, обаче не всеки път се оказва проблем. В случая на доктор Минчева даже се оказва плюс, тъй като тя решава да развие нещо, което до този миг в Германия не е известно, а точно естетическата стоматология.

Научете от видеото още за нея и вдъхновяващата ѝ история.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР