Въоръжен палестинец от ислямисткото движение Хамас уби един човек и

...
Въоръжен палестинец от ислямисткото движение Хамас уби един човек и
Коментари Харесай

Стрелба в Стария град на Ерусалим, има загинал и ранени

Въоръжен палестинец от ислямисткото придвижване Хамас умъртви един човек и рани тежко още трима, откакто откри през днешния ден пукотевица в Стария град на Ерусалим, преди да бъде премахнат от израелската полиция, оповестиха израелските управляващи, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днешната офанзива, която е второто сходно нахлуване в Ерусалим за последните четири дни ,

се случи покрай портите на комплекса на джамията "Ал Акса " - третото най-свещено място за мюсюлманите. Евреите почитат мястото поради останките на два антични храма.

Полицейски представител сподели, че нападателят е прострелял двама жители, един от които на възраст 30 години е умрял от раните си. Той добави, че други двама от ранените са служители на реда.

Израелският министър на вътрешната сигурност Омер Барлев съобщи, че стрелецът е член на Хамас от Източен Ерусалим, и добави, че при нападението е употребен автомат.

Движението Хамас удостовери, че откритият от Израел причинител е негов член.

Израел завладя Стария град и други елементи от Източен Ерусалим по време на войната от 1967 година и ги анексира, само че тази стъпка остава интернационално непризната.

Палестинците желаят Източен Ерусалим да бъде включен в бъдещата им страна като нейна столица. Израел твърди, че целият град е негова безконечна и неделима столица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР