Ваня Илиева едно щастливо момиче с нестандартна професия, което не

...
Ваня Илиева едно щастливо момиче с нестандартна професия, което не
Коментари Харесай

Щастието да пътуваш и работиш едновременно

Ваня Илиева едно щастливо момиче с ексцентрична специалност, което не стопира да обикаля света – със аероплан, с яхта или… каквото пристигна.

Приятелите й я назовават „ Хепи Ванче”. И освен тъй като е постоянно усмихната и щастлива, а тъй като е щура и без проблем потегля сама на пътешестване да вземем за пример до Перу. Знае 6 езика, била е в съвсем 50 страни по света, като всяка година попълня броя с още няколко нови. Но това е през свободното време – зимата, когато не работи на частната яхта, от която не слиза по 6 месеца в годината.

Вече 7 години поред работното място на Ваня е с котва и платна във водите на Италия. На яхтата се буди, там работи и се случва даже месец да не слезе от нея. И макар хубостта и удоволствието от плаването, споделя, че има и моменти, в които всичко това й тежи.

„ Има моменти, в които би трябвало да стигнем от точка А до точка Б, обаче морето е бурно и ние би трябвало да преминем, тъй като притежателят е заръчал, че ние би трябвало да сме там в избран миг и тръгваме. Вярвайте ми като в пералня се чувстваш. И си мисля, човек за какво си причиняваш това нещо, тъй като и да имам толкоз години опит си имам морска болест. Страдам си и не се усещам комфортно”, споделя младата жена.

През зимата, когато не е на работа Ваня, още веднъж пътува, само че този път на екзотични места по света и то с другари. Била е в Аржентина, Дубай, Куба, Занзибар, Шри Ланка и Малдивите. А тази зима съумява да посети Перу и то сама.

Ваня споделя, че няма топ 3 на дестинациите, които е посетила, тъй като всяко място единствено по себе си е неповторимо и толкоз я въодушевява, че постоянно си дава обещание да се върне още веднъж.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР