Ваня Григорова, КТ Подкрепа“, отговаря на въпроси на Илиана Беновска

...
Ваня Григорова, КТ Подкрепа“, отговаря на въпроси на Илиана Беновска
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Компенсациите за бизнеса одобряваме, но искаме и за работниците

Ваня Григорова, КТ „ Подкрепа “, дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на брифинг след съвещание на НСТС от 17-ти май 2022 година, излъчен непосредствено в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Беновска! От позиция на синдикатите, задоволени ли сте през вчерашния ден, КТ „ Подкрепа “, от разговора на ръководещите с работодателите и предложенията към тях?

Ваня Григорова: Намираме за положително това, че бяха поканени работодателите и представители на синдикатите прочее на подобен спор, на нарочна среща в Министерски съвет! Безспорно, когато държавното управление е основало предпоставки за увеличение на цените на горивата, би трябвало по някакъв метод да се понижи удара, който ще бъде повлечен от бизнес организациите, изключително от тези, които употребяват газ, да речем! В този смисъл това е позитивна стъпка, само че в последна сметка точно по тази причина завърших първата си част с въпроса, който беше заложен от нас – в последна сметка, в случай че продължава инфлацията да се повишава и тя доближава към този момент 15% и тези обезщетения по никакъв метод не се отразят върху банковите сметки на служащите в тези предприятия, тогава имаме проблем! Защото налозите ни ще се употребяват, несъмнено и нарасналите доходи в енергийните предприятия, само че освен, ще се употребяват за минимизиране на енергийния удар върху предприятията, само че това няма да докара до повишение благосъстоянието на българския служащ!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР