Външното ни министерство съветва да избягваме всякакви пътувания до Либия

...
Външното ни министерство съветва да избягваме всякакви пътувания до Либия
Коментари Харесай

Външно: Избягвайте пътувания до Либия

Външното ни министерство поучава да заобикаляме всевъзможни пътувания до Либия поради комплицираната конюнктура в страната и риска от пораждане на нови въоръжени конфликти. Припомняме, че в столицата на Либия във вторник избухнаха конфликти, откакто назначеният от Народното събрание министър-председател Фати Башага се опита да поеме надзор над държавното управление от съперническа администрация, която отхвърли да отстъпи властта.

Министерството на външните работи предлага на всички пребиваващи в Либия българи да се записват в рубриката " Пътувам за... " в уеб страницата на ведомството, да демонстрират нараснало внимание и да се въздържат от пътувания в страната.

Посолството ни в Триполи е спряло работа и оказването на подпомагане на български жители при положение на изключителна обстановка е извънредно мъчно. Ако възникне такава, би трябвало да се турси помощ от посолството ни в Тунис:

- телефон: +216 71 798 962;

- дежурен телефон в извънработно време: +216 55 813 135;

- e-mail: [email protected].

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център " в Министерство на външните работи: +359 2 948 24 04 и +359 2 971 38 56, или e-mail: [email protected].
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР