Външното министерство отправи запитване до държавната агенция „Национална сигурност“, която

...
Външното министерство отправи запитване до държавната агенция „Национална сигурност“, която
Коментари Харесай

Според Генчовска и ДАНС, руският анклав „Камчия” не е заплаха за националната сигурност

Външното министерство насочи питане до държавната организация „ Национална сигурност “, която ни осведоми, че не е постъпвала съответна информация, даваща съображение да се твърди, че все още комплексът съставлява опасност за националната сигурност. Това съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска на парламентарен въпрос от Румен Христов от ГЕРБ-СДС по отношение на Санитарно-оздравителен комплекс " Камчия ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “ ЕАД е българско юридическо лице, записано като еднолично акционерно сдружение по смисъла на Търговския закон с едноличен притежател на капитала държавното управление на град Москва, настоящо на съображение на закона за град Москва, посредством Департамента по имуществото на град Москва. Предметът на активност е ръководство на капиталов план за създаване на санаторно-оздравителен комплекс за деца и младежи със здравни, просветителни, културни и рехабилитационни функционалности, посредством отдих и туризъм”, сподели министърът.

Генчовска уточни, че на територията на комплекса са ситуирани хотелски комплекс, медицински център, учебно заведение, детски лагер и спортни уреди.

Тя заяви, че ДАНС няма информация, „ Камчия” да съставлява опасност за националната сигурност. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР