Днес преди обяд, под конвой, пристигнаха бюлетините и останалите изборни

...
</TD
>Днес преди обяд, под конвой, пристигнаха бюлетините и останалите изборни
Коментари Харесай

Около 600 хил. бюлетини за изборите пристигнаха в Благоевград, чакат се ролките за машините

Днес преди обяд, под ескорт, дойдоха бюлетините и останалите изборни бумаги, без ролките за машините, нужни за провеждането на изборите 2 в 1 на 9 юни. Това заяви пред публицисти юрист Мартин Бусаров, ръководител на Районна изборна комисия - Благоевград, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

По думите му това, което следва е да бъде разтоварен запечатания камион, в който има към 600 хиляди бюлетини и за двата типа избори и малко над 1 200 протокола за секциите в Благоевградския избирателен регион.

" Предстои да стане разпределението за всяка една община, с цел да могат 14-те общини в нашия район да получат нужните им бумаги и материали, разпределени съгласно броя на гласоподавателите и броя на секциите в четвъртък през тази седмица ", сподели още той.

От думите му стана ясно, че в събота тези бумаги и материали ще бъдат раздадени на СИК-овете на място във всяка една община, като ще участва и член на РИК. Със своя автограф той ще удостовери това предаване. 

" Надявам се, че в границите на два дни ще успеем да се оправим със задачата по окомплектоване на книжата и материалите. Изборите са 2 в 1, което допуска, че и работата, която би трябвало да се свърши е два пъти повече, поради двата типа бюлетини, които би трябвало да се разпределят и двата типа протоколи и останалите помощни материали за сътрудниците в секциите ", акцентира той.

Адвокат Бусаров добави, че с към 40 хиляди по-малко са бюлетините за Европейските избори.

" Около 272 хиляди са бюлетините за Европейски парламент и към 305 хиляди са получените за изборите за Народно заседание. По памет броят на гласоподавателите, плюс %, е към 320 хиляди за Европейски парламент и към 350 хиляди за Народно заседание ", разясни той. 

По отношение на това за какво е била заменена местоположението, на която идват и ще бъдат съхранявани изборните бумаги и материалите, Мартин Бусаров сподели:

" Този въпрос би трябвало да зададете към предходното управление на Областна администрация, защото тя е избрала това помещение, където се намираме сега. На мен персонално ми харесва. Зелено е, китно е, има птички, които пеят. Ще се оправим с книжата и материалите, стига самото помещение да го разреши, защото аз го виждам за първи път ".

Относно това, че към момента не са пристигнали ролките за машините, на които гласоподавателите ще могат да гласоподават, юрист Бусаров изясни, че повода е обвързвана със забавена доставката на пликовете, в които би трябвало да бъдат сложени тези ролки. 

" По моя информация пликовете са поръчани от Кралство Англия. Тяхното транспортиране до България е повода да се забави тяхното окомплектоване и разнесени по районите. Машините потеглят в петък късния следобяд. В събота заран ще бъдат разпределени за целия избирателен регион. Това ще стане по прелиминарен график, който сме съгласували с компанията, която ще обезпечи логистиката и превоза на машините за гласоподаване, които са към 460 за цялата област ", прибави той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР