Външното министерство на Украйна привика посланика на Ватикана заради призива

...
Външното министерство на Украйна привика посланика на Ватикана заради призива
Коментари Харесай

Външното министерство на Украйна привика посланика на Ватикана заради призива на папа Франциск

Външното министерство на Украйна привика посланика на Ватикана поради апела на папа Франциск Киев да " вдигне бялото знаме ", заяви Франс прес.

Пратеникът Висвалдас Кулбокас е бил осведомен, че Украйна е възмутена от думите на папата по отношение на бялото знаме и нуждата да се прояви кураж и да се договаря с агресора, се показва в изказване на украинското Министерство на външните работи.

Украинската дипломация насочи рецензии към папата, че дава легитимност на правото на по-силния и предизвиква по-силните да не престават да пренебрегват интернационалното право.

" Ръководителят на Светия трон трябваше да изпрати сигнали на интернационалната общественост по отношение на нуждата за неотложно обединяване на силите, с цел да се подсигурява успеха на положителното над злото и да насочи апел към агресора, а не към жертвата ", се отбелязва още в текста.

Украинският държавен глава Володимир Зеленски към този момент реагира остро още през вчерашния ден на думите на папата, като акцентира, че неговата страна в никакъв случай няма да вдигне бялото знаме пред Москва, съобщи frognews.bg.

Това изказване папата направи в изявление за швейцарската телевизия РТС, снимано през февруари и публикувано в събота. Още същия ден Ватиканът се опита да внесе изясненост в изявлението на папата и че понятието " повдигане на бяло знаме " значи преустановяване на военните дейности - едно помирение, реализирано посредством куража да се договаря, в сравнение с предаване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР