Външното министерство на Турция изрази недоволство от публикацията на материал

...
Външното министерство на Турция изрази недоволство от публикацията на материал
Коментари Харесай

Турция обвини The Washington Post, че дава думата на терорист

Външното министерство на Турция изрази неодобрение от обявата на материал в американския вестник The Washington Post, написа турското издание " Сабах ".
Статията е от един от създателите на считаната от Анкара за терористична организация Работническа партия на Кюрдистан (ПКК) Джемил Байък.
" Принципът да се предотвратява насърчаването на тероризма, най-важното обвързване на интернационалната общественост в битката с тероризма, е съществено нарушен ", написаха от министерството в Анкара.
Говорителят на президента Реджеп Ердоган също изрази недоволството на президента на Турция. Според Ибрахим Калън обявата не попада в категорията на свободата на словото и се равнява на обява от водач на " Ал Кайда " или " Ислямска страна ". Говорителят на турския президент споделя, че да се показва терорист като Джемил Байък за говорещ от името на кюрдите е засегнатост на първо място за самите кюрди.
Всъщност през ноември, 2018 година, беше оповестена премия от 4 млн. $ от Държавния департамент на Съединени американски щати за информация за Байък. А в публикация, поради която Турция се възмути, Байък показва, че е време да има мир сред кюрдите и турската страна. Но той споделя и, че процесите на демократизиране на кюрдската общественост в Сирия и провалянето на " Ислямска страна " там са опасност за режима на Ердоган съгласно самия турски президент. А Байък е безапелационен, че Турция би трябвало да признае кюрдите като част от мултикултурното сърце на турската страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР