Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред,

...
Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред,
Коментари Харесай

Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка

Предприети са всички нужни ограничения за опазването на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния ден, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи Видин..

Около 300 чиновници на полициятаучастват директно в защитата на секционните изборни комисии (СИК) и районната изборна комисия (РИК) в област Видин.

Оперативният щаб в ОДМВР-Видин работи в съгласуваност и непрекъсната връзка с всички институции, ангажирани с изборния развой.

Припомняме, че в изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия.

Сигнали за нарушавания, съотносими към отговорностите на вътрешното министерство в изборния развой могат да се подават на денонощната телефонна линия 02/90 112 98 и на e-mail:[email protected],както и в ОДМВР - Видин на тел. 094/600 166.

В днешния ден гишетата на бранш „ Български документи за идентичност “ в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще работят от 8.30 до 19 часа.

Служителите ще издават удостоверения (при изгубени/откраднати/повредени/унищожени персонални карти и документи с изминал срок) предвид на практикуване на изборните права на жителите.

Удостоверение се издава единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. От 4 до 8 юни в това число са били издадени общо 6 удостоверения за гласоподаване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР