Външният министър Йоргос Герапетрис каза, че случаят с Фреди Белери,

...
Външният министър Йоргос Герапетрис каза, че случаят с Фреди Белери,
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър призова Европа да се съсредоточи върху случая Белери

Външният министър Йоргос Герапетрис сподели, че казусът с Фреди Белери, кмет от гръцкото малцинство в Албания, който неотдавна беше наказан на две години затвор за пазаруване на гласове, би трябвало да се преглежда като европейска угриженост, а не като двустранен въпрос сред двете балкански съседки, оповестява електронното издание на в..

„ Това не е двустранен въпрос. Дали страна кандидатка, която се стреми да се причисли към Европейския съюз, съблюдава правилата на върховенството на закона и зачита политическите права на своите жители, не е двустранно. Това е европейски въпрос и би трябвало да го възприемаме като подобен и да го подчертаваме във всички конгреси “, сподели Герапетрис.

Герапетрис в допълнение разкритикува продължителния мандат на победения кмет на Химаре Йорго Горо, който резервира поста си с цялостна власт съвсем година след локалните избори. Той разказа тази обстановка като „ огорчение за всяка идея за европейско господство на закона “.

Албанските медии оповестиха в сряда, че Горо е подал оставка от отговорностите си ден откакто Съдът за корупция и проведена престъпност на страната разпореди задържането му за неустановен период след ареста му по обвинявания в хипотетична корист със служебно състояние.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР