Външният министър на Полша Яцек Чапутович днес подаде оставка, съобщи

...
Външният министър на Полша Яцек Чапутович днес подаде оставка, съобщи
Коментари Харесай

Полският външен министър подаде оставка

Външният министър на Полша Яцек Чапутович през днешния ден подаде оставка, заяви министерството, представено от Българска телеграфна агенция, без да уточни причина за оставката.

Министърът загатна през юли, че може да се отдръпна от поста, откакто ръководещата партия "Право и правдивост " (ПиС) разгласи, че възнамерява промени в състава на държавното управление.

Според външното ведомство Чапутович, който е на поста от януари 2018 година, е изразил увереност, че "неговият правоприемник ще резервира сегашната линия и ще благоприятства усилването на позициите на Полша на интернационалната сцена ".

Чапутович подава оставка на фона на сериозна ангажираност на Варшава с намирането на излаз от политическата рецесия в Беларус след резултатите от президентски избори, оспорвани от беларуската демократична съпротива и Европейския съюз.

Вчера Чапутович се срещна с беларуските опозиционери Валерий и Вероника Цепкало. Външният министър подава оставка два дни откакто това направи полският министър на опазването на здравето Лукаш Шумовски, обосновавайки решението си с персонални аргументи. Здравният министър е подложен на критика за дейностите си за справяне с епидемията от коронавируса
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР