Външният министър на Обединеното кралство изрази подкрепата си за британците,

...
Външният министър на Обединеното кралство изрази подкрепата си за британците,
Коментари Харесай

Британският външен министър подкрепя британците, които искат да се бият в Украйна

Външният министър на Обединеното кралство изрази поддръжката си за британците, които желаят да отидат в Украйна, с цел да се бият, в мнения, направени в изявление за BBC Sunday Morning.

Външният министър Лиз Тръс, считана за вероятен предстоящ водач на Консервативната партия, сподели, че ще поддържа жителите на Обединеното кралство да вземат решението да се включат в отбрана на украинския суверенитет, само че продължи да изключва изпращането на английски войски в Украйна.

Говорейки за жителите на Обединеното кралство, които се причисляват към доброволческите сили в страната, Трус сподели:

„ Абсолютно, в случай че хората желаят да поддържат тази битка, бих ги подкрепил да създадат това “.

„ Народът на Украйна се бори за независимост и народна власт – освен за Украйна, само че и за цяла Европа, тъй като президентът Путин насочва предизвикателство към това “, сподели Трус.

Тази реторика е в внезапна разлика с позицията на външното министерство на Обединеното кралство по отношение на присъединението на британци към сирийските кюрдски сили през 2016 година

По това време доброволческите войски просто бяха ориентирани към управлението за пътешестване в Обединеното кралство и бяха посъветвани да изоставен Сирия по всевъзможни на практика средства.

През май 2019 година на жителите на Обединеното кралство беше казано, че имат единствено 28 дни, с цел да изоставен Северна Сирия или да рискуват до 10 години затвор по обвинявания в тероризъм при наново влизане в Обединеното кралство - без значение дали се бият или вземат участие в филантропична помощ.

Забележките на Трус в неделя пристигнаха след седмица на строги предизвестия от представители на Обединеното кралство, които предвидиха нескончаем, кървясъл спор в Украйна, включващ все по-смъртоносни оръжия.

„ Страхувам се, че това ще бъде дълъг път, това може да отнеме няколко години “, сподели Трус пред Sky News рано в неделя.

" Русия има мощни сили, ние знаем, че украинците са смели, те са решени да отстояват своя суверенитет и териториална целокупност и са решени да се бият ", добави тя.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР