Външният министър на Мадагаскар Ричард Рандриамандрато беше уволнен с президентски

...
Външният министър на Мадагаскар Ричард Рандриамандрато беше уволнен с президентски
Коментари Харесай

Уволниха външния министър на Мадагаскар, гласувал срещу руската анексия на 4 украински региона

Външният министър на Мадагаскар Ричард Рандриамандрато беше уволнен с президентски декрет, откакто гласоподава в поддръжка на резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации, осъждаща " противозаконната " съветска анексия на четири района на Източна Украйна, оповестява Ройтерс.

Министърът на националната защита в лицето на военачалник Ричард Ракотонирина е виновен за обезпечаването на краткотрайния министър на външните работи, се споделя в декрет, публикуван от мадагаскарското президентство. Това решение се ползва " заради неотложност " и дава отговор на " предлагането на премиера Нцай Кристиан, заяви президентството в прессъобщение.

Мадагаскарските управляващи, подписали указа, не предоставиха детайлности за аргументите за уволнението.

Говорейки пред интернационалната преса, Рандриамандрато удостовери, че е бил уволнен поради осъждането на анексирането на части от Украйна от Русия на Общото заседание на Организация на обединените нации на 12 октомври. Той заемаше министерския пост близо седем месеца, откакто беше министър на финансите и бюджета сред 2019 година и 2021 година

За разлика от него мадагаскарските власти постоянно са изразявали позицията на Мадагаскар на неутралитет в спора сред Украйна и Русия. Мадагаскар беше измежду африканските страни, които не поддържаха резолюцията на Съединени американски щати, осъждаща нахлуването на Русия в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР