Външният министър на Германия Хайко Маас и държавният секретар на

...
Външният министър на Германия Хайко Маас и държавният секретар на
Коментари Харесай

Маас и Помпео сравниха позициите си за Хуавей и Иран

Външният министър на Германия Хайко Маас и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео изложиха през днешния ден своите разнообразни позиции по отношение на рисковете за сигурността, подбудени от "Хуавей " и Иран, предадoха ДПА.

На срещата им в Берлин Помпео сподели, че е рисково да се разреши на китайската информационна компания да построява инфраструктура за високоскоростна мрежа от пето потомство. Без да посочва категорично "Хуавей ", Маас съобщи, че Германия има "високи стандарти за сигурността " и че в случай че някой компания не дава отговор на тези стандарти, тя няма да взе участие в търга за създаване на 5G-мрежа.

Помпео сподели, че желае гаранции, че мрежите за продан на данни, в които циркулира и американска информация, са безвредни и че Китай заплашва националната сигурност на Съединени американски щати, страните в Европа и демокрациите по света. Според Вашингтон Пекин може да употребява инфраструктурата на "Хуавей " за шпионски цели.

По въпроса за Иран Маас сподели, че Германия има "същите цели " като Съединени американски щати, само че "различен метод ". И двете страни желаят да попречат на Иран да се снабди с нуклеарни оръжия, само че Берлин поддържа нуклеарната договорка с Техеран от 2015 година, а Вашингтон се отдръпна от нея.

Помпео акцентира, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп "не е удовлетворен " от дребното нарастване на разноските за защита на Германия. В страната не остана неусетен фактът, че визитата на Майк Помпео, който беседва и с канцлера Ангела Меркел, става повече от година откакто той оглави Държавния департамент, съобщи ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР