Външният министър Хайко Маас е №1 по одобрениеРейтингът на консервативния

...
Външният министър Хайко Маас е №1 по одобрениеРейтингът на консервативния
Коментари Харесай

Десницата на Меркел с рекордно ниско одобрение

Външният министър Хайко Маас е №1 по утвърждение


Рейтингът на консервативния блок сред ХДС на канцлерката Ангела Меркел и баварския ХСС е понижен до 29% – най-ниското ниво от 2006 година насам. Това демонстрира допитване на DeutschlandTrend за телевизия А Ер Де, съобщи Ройтерс. То е извършено сред 30 юли и 1 август измежду 1508 души.

Одобрението за десницата на Меркел е спаднало с 1% от началото на юли.

Също с 1% до 18% е намаляла и поддръжката за социалдемократите, които са сътрудник в ръководещата в Германия необятна коалиция.

Трета е по рейтинг е крайнодясната популистка партия “Алтернатива за Германия ” със 17 %, което е ново върхово достижение за нея. През септември м.г. тя влезе за първи път в Народното събрание с гласовете на 12,6%.

Рейтингът на крайнолевите от “Левицата ” остава 9%, на демократичните Свободни демократи пада с 1% до 7%, а на Зелените се подвига с % до 15%.

Най-популярните политици в Германия са външният и финансовият министър – Хайко Маас (48%) и Олаф Шолц (46%), и двамата социалдемократи. Също 46% утвърждение има и Меркел, само че за нея това е спад с 2% за месец, до момента в който Шолц прибавя 2% към рейтинга си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР