Външният министър Екатерина Захариева отхвърли тезата на президента Румен Радев,

...
Външният министър Екатерина Захариева отхвърли тезата на президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Захариева за позицията за Венецуела: Изобщо не приемам думата преписана“

Външният министър Екатерина Захариева отхвърли тезата на президента Румен Радев, че държавното управление не е счело за нужно да съветва с него контракта за добросъседство с Македония и позицията на България за Венецуела.Захариева съобщи в коридорите на Народното събрание, че въпреки България да е парламентарна република и Народното събрание да ратифицира договорите, които подписва държавното управление, и в двата случая президентът е бил осведомен за документите.

Екатерина Захариева допусна, че президентът е не запомнил, че договорът с Македония е бил изпратен в президентството преди решението на Министерски съвет.
Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Аз също бях дружно с дипломат Мирчев по това време шеф на Европейската дирекция и заместник-министър в служебния кабинет на президента Радев в президентството при него, с цел да приказваме тъкмо във връзка с контракта, макар че по Конституция не сме длъжни.  ​Румен Радев: Правителството няма лична позиция по въпроса за Венецуела ​Румен Радев: Правителството няма лична позиция по въпроса за Венецуела
България не би трябвало да се намесва в разногласието за Венецуела, само че най-страшното е, че българското държавно управление няма лична позиция по въпроса. Това сподели прочие..

Екатерина Захариева отхвърли и изказванието на президента, че България не е имала направена позиция за Венецуела, а я е преписала под напън.
Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Изобщо не одобрявам думата преписана, тъй като ние сме взели участие във всички препоръки, във всички работни групи и на всички равнища в Брюксел посредством нашите представители там, както и аз на всички препоръки на които сме обсъждали Венецуела.
Захариева акцентира, че е доста значимо всички институции да работят дружно за репутацията на България във външно - политически проект и държавното управление ще продължи с опитите за координиране на позиции с президента.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР