Външните министри от Русия и Съединените щати ще започнат разговори

...
Външните министри от Русия и Съединените щати ще започнат разговори
Коментари Харесай

Русия и САЩ ще проведат разговори за ядрените оръжия

Външните министри от Русия и Съединените щати ще стартират диалози за надзор на нуклеарните оръжия, само че това може и да не докара до удължение на контракта за нуклеарно разоръжаване START3, съобщи президентът Владимир Путин.

 © БГНЕС
" Натоварихме нашите външни министри със започването на съвещания по този въпрос... само че към момента не можем да кажем дали това ще докара до удължение на START3 ", съобщи Путин пред кореспонденти след срещата на върха на Г-20 в събота в Осака.

Путин не сподели по кое време ще стартират договарянията.

SYART3 се отнася до препоръчано съглашение сред двете нуклеарни сили, за които договарянията бяха прекратени преди години.

Договорът, който е предопределен да играе ролята на правоприемник на предходни съглашения, би претендирал от двете нуклеарни сили да понижат броя на разположените нуклеарни оръжия.

Двете страни понастоящем са обхванати от контракта START, подписан през 2010 година, който лимитира броя на нуклеарните бойни глави под този от времето на Студената война.

Но той изтича през 2021 година и Путин приканва Съединените щати за договаряне на неговото продължение, като акцентира, че в случай че Вашингтон не предприеме такава стъпка, това ще докара до опасност за контрола над въоръженията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР