Външните министри на Турция и Русия Мевлют Чавушоглу и Сергей

...
Външните министри на Турция и Русия Мевлют Чавушоглу и Сергей
Коментари Харесай

Външните министри на Турция и Русия се срещнаха в Камбоджа

Външните министри на Турция и Русия Мевлют Чавушоглу и Сергей Лавров се срещнаха през днешния ден в Камбоджа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Двамата са разговаряли в границите на срещата на външните министри на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

Чавушоглу и Лавров са разискали редица въпроси, в това число износа на зърно от Украйна и други районни въпроси. Двамата външни министри са говорили и за двустранните връзки. „ Обсъдихме въпросите, свързани с безвредните доставки на зърно от Украйна. Дискутирани бяха в частност въпросите за премахването на пречките за износа на продукция от двете страни. Изразени бяха упованията ни за скорошно преустановяване на огъня в Украйна. Ще продължим да поставяме старания за обезпечаването на мир в региона”, сподели Чавушоглу, представен от турската държавна телевизия ТРТ. Той добави, че са били разисквани въпроси, свързани с двустранните връзки по отношение на идната на 5 август среща в Сочи на президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин.

От съветското министерство на външните работи оповестиха, че по време на днешната среща е била разисквана обстановката в Украйна, както и ходът на осъществяването на достигнатите на 22 юли 2022 година в Истанбул съглашения за превозването на украинско зърно от черноморските пристанища и за износа на съветски храни и торове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР