Външните министри на страните-членки на ЕС са заявили на държавния

...
Външните министри на страните-членки на ЕС са заявили на държавния
Коментари Харесай

ЕС настоя пред Помпео за въздържане от ескалация около ядрената сделка с Иран

Външните министри на страните-членки на Европейски Съюз са декларирали на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, че е належащо оптимално възпиране от ескалация към съглашението за нуклеарната стратегия на Иран, съобщи " Фокус ".
Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Федерика Могерини.
„ Ние, както знаете постоянно призоваваме за разговор и дипломатически ограничения, в това число за обстановката към Иран. Ние постоянно се разгласяваме за договаряния, постоянно е по-добре да приказваш, в сравнение с да не приказваш, изключително тогава, когато напрежението пораства. Този смисъл Помпео ясно чу от нас, че ние живеем във значимо време, когато най-отговорния метод би трябвало да бъде оптималната въздържаност, за недопускане на всякаква ескалация, включително военна “, съобщи Могерини, на конференция след съвещанието на Съвета на Европейски Съюз на равнище министри на външните работи.
Могерини за следващ път означи, че Брюксел ще извършва Съвместния изчерпателен проект за дейности (СВПД) за нуклеарната стратегия на Иран, до момента в който Техеран извършва своите отговорности.
„ От страна на Европейски Съюз има ясно предпочитание да бъде направено всичко, с цел да осъществяваме нашата част от договорката, до момента в който Иран извършва своите отговорности. Аз ще упорствам за това, до момента в който Международната организация за атомна сила (МАЕЕ) удостоверява в своите отчети осъществяването на договорката от страна на Иран “, добави Могерини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР