Външните министри на ЕС планират да преустановят действието на споразумението

...
Външните министри на ЕС планират да преустановят действието на споразумението
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС планират да прекратят визовото споразумение с Русия

Външните министри на Европейски Съюз възнамеряват да преустановят действието на съглашението за облекчение на визовия режим сред Европейски Съюз и Русия. Това оповестява в. " Financial Times ", базирайки се на свои източници.

„ Неуместно е съветски туристи да се разхождат из нашите градове, да бъдат в нашите пристанища “, споделя източник пред вестника и отбелязва, че Европейският съюз „ би трябвало да изпрати сигнал на съветското население “, че " специфичната военна интервенция " в Украйна е неприемлива. „ Намираме се в изключителна обстановка и това изисква незабавни стъпки. Искаме да отидем по-далеч от анулацията на визовите облекчения “, прибавя източникът. По думите му по-сериозни промени може да се чакат до края на годината.

В същото време, разяснява изданието, в Брюксел няма консенсус по отношение на спомагателните ограничения, които могат да бъдат подхванати в тази област: да вземем за пример, коства ли си да се понижи броят на визите, издавани на съветски жители, да се спре изцяло издаването им, или да се откаже на тези, които поддържат " специфичната военна интервенция " в Украйна.

В изявление за The Washington Post от 9 август украинският президент Володимир Зеленски разяснява, че западните страни би трябвало да забранят на всички руснаци да влизат на своя територия, а украинският външен министър Дмитрий Кулеба по-късно в Twitter прикани „ всички страни от Европейски Съюз и Г-7 да спрат да издават визи на руснаци. "

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отговори на апелите с думите, че опитите за уединяване на руснаците или Русия са ненужен развой.

Въпреки това концепцията откри поддръжка в няколко европейски страни, в това число балтийските страни и Чехия. Франция и Германия през днешния ден оповестиха, че ще продължат да упорстват мярката да не бъде одобрявана. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР