Външните министри на България и Република Северна Македония - Николай

...
Външните министри на България и Република Северна Македония - Николай
Коментари Харесай

Външният министър: Християн Пендиков продължава да получава заплахи

Външните министри на България и Република Северна Македония - Николай Милков и Буяр Османи, посетиха във ВМА пребития секретар на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков.

" Казваме НЕ на възраждането на тези черни обичаи, които се свързват исторически с Македония - на палежи, стрелби, на принуждение над хора. Такива неща нямат място в Европа. България няма да отстъпи от отбраната на правата на нашата общественост, които са хора с достолепие. Има ескалация, Християн и сега продължава да получава закани по интернет, които са грозни думи ", съобщи българският външен министър пред публицисти на входа на ВМА.

По думите му лекарите би трябвало ще дадат информация за положението на Християн Пендиков.

" Християн Пендиков е потърпевш поради концепциите си. Един мъж с идея, който я пази. Ситуацията не би трябвало да продължава по този метод. България твърдо упорства да бъдат осъдени причинителите на това и други сходни действия със строгостта на закона, с цел да се завърши с атмосферата на безотговорност, която ражда ново и ново принуждение ", добави Николай Милков.

Македонският външен министър Буяр Османи също осъди остро нападението. " Северна Македония ще се погрижи за нулева приемливост за насилието ", увери Буяр Османи.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР