Външните министри на 27-те страни от Европейския съюз на среща

...
Външните министри на 27-те страни от Европейския съюз на среща
Коментари Харесай

ЕС въвежда санкции лично срещу Лукашенко

Външните министри на 27-те страни от Европейския съюз на среща в понеделник се споразумяха да наложат наказания на белоруския водач за бруталното потушаване на протестните дейности, заяви Би Би Си.  Александър Лукашенко ще се причисли към листата с 40 свои подчинени, на които Европейски Съюз към този момент е забранил да влизат и е замразил техните активи, оповестиха два дипломатически източника.

Досега Европейски Съюз не бе подхванал дейности против самия Лукашенко, с вярата да го убеди да стартира разговор с опозиционните сили.

Действията на полицията в неделя, когато против мирни демонстранти в Минск бяха употребявани водни оръдия и зашеметяващи гранати, и стотици протестиращи бяха задържани от полицията, преляха чашата на търпението.

„ Режимът на Лукашенко не приключва насилието, арестите на мирни стачкуващи продължават и ние би трябвало да решим какво да вършим  по-нататък ", сподели при идването си на срещата в Люксембург Хайко Маас, външен министър на Германия, който сега  председателства Европейски Съюз. 

„ Предложих да се създаде нов пакет наказания. И Лукашенко би трябвало да бъде измежду тези, които ще бъдат наранени от тях ", добави Маас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР