Вандали са премахнали част от строителните платна, които опасват изоставената

...
Вандали са премахнали част от строителните платна, които опасват изоставената
Коментари Харесай

Много опасно! Вижте какво се отвори във Варна, където деца може да пострадат

Вандали са премахнали част от строителните платна, които опасват изоставената къща на Антон Новак в Морската градина, видя кореспондент на Varna24.bg . Това прави обектът доста рисков, защото в него елементарно могат да обхванат любопитни малчугани и да се наранят.

Сградата от години тъне в съсипия. Общината има концепция тя да бъде превърната в посетителски център, където да се провеждат и изложения, семинари, и разнообразни други събития. Но до тогава най-малко да бъде затворен този отвор в оградата, който примамва и възпитаници, и клошари, и наркомани, да влязат в тъмната и рискова сърцевина на постройката.

Антон Новак е емблематично име за Варна. Той е основател на Морската градина. Освен това и проектира всички градини в града: градинката сред двете здания на театъра (тогава наречена Градска градина), парковете на Музея " Владислав Варненчик “ и на Девическата гимназия (днес Регионален исторически музей), озеленяването край църквите и по улиците на града.

Новак основава и парка при Аспаруховия вал, парка при църквата " Света Петка “, градините на Катедралния храм " Успение Богородично “, парка при църквата " Свети Николай “, парка при Арменското учебно заведение.

Влага 35 години в благоустройството на града и управлява общинската работа за озеленяване. Управител на Морската градина – Варна от 1895 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР