Вандали надраскаха църквата Св. Седмочисленици“ Църквата "Свети Седмочисленици" в столицата

...
Вандали надраскаха църквата Св. Седмочисленици“ Църквата "Свети Седмочисленици" в столицата
Коментари Харесай

Вандали надраскаха църквата „Св. Седмочисленици“

Вандали надраскаха църквата „ Св. Седмочисленици “
Църквата "Свети Седмочисленици" в столицата е надраскана вандалски от всички страни, съобщи кореспондент на БГНЕС. Кръстове, пентаграм, очи и надписи "красят" цялата постройка.

Пространството към църквата е в ремонт дружно с обновяването на „ Граф Игнатиев “. По време на ремонтните действия избухна скандал към типа на новите плочки, които бяха избрани като безвкусни. В обществените мрежи пък изобилстваха колажи, които иронизират строителите, че са избрали плочки за баня. Критики бяха отправени и към качеството на осъществяването. Минувачите недоволстват от неравно поставените плочки и капаците към храма, в които се препъват.

Заради публичното неодобрение кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че ще санкции със 100 000 лв. консорциума, който извършва публичната поръчка. В контракта за главен ремонт на ул. „ Граф Игнатиев “ са заложени наказания до 4 млн. за закъснение или по 224 хиляди лева дневно.

Ремонтът на „ Графа “ и пространството към „ Свети Седмочисленици “ закупи скандални размери и се стигна до оставката на заместник-кмета Евгени Крусев. Причината е, че след следствие на сдружението „ Спаси София “ бяха показани фрапантни нарушавания при публичната поръчка. Според документи, показани от сдружението, общината е трансформирала в нарушаване на закона параметри на поръчката.

След оставката на Крусев продължиха ремонтите на правилото „ проба – неточност “. Изпълнителите сложиха колчета по дължината на трамвайната линия,които още веднъж получиха комични измерения и подигравки, защото наподобявали надгробни плочи. Дни след слагането техният дизайн беше изменен.

След поредност от отлагания най-сетне в края на годината потеглиха и трамваите по „ Графа “. От общината твърдят, че цялостният образ на емблематичната улица ще се види напролет, когато приключи ремонтът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР