Вампирска любов... случва се и подобно нещо. И най-тъжното е,

...
Вампирска любов... случва се и подобно нещо. И най-тъжното е,
Коментари Харесай

Хора, с които е опасно да имаш връзка

Вампирска обич... случва се и сходно нещо. И най-тъжното е, че вампирът не осъзнава какво съставлява. Той си мисли, че е добър, редовен, великодушен, милосърден, любящ... Може би е по този начин. Но той е болен, енергийно болен, той е върколак. Това е метафора, несъмнено, чиято същина е ясна: подобен човек попълня силата си за сметка на различен човек, този, който обича.

Случи ми се да прочета материалите на една психическа консултация. Млад мъж с приятна осанка, благ и учтив, се оплакваше, че всичките му връзки с девойките се развиват по един сюжет: първоначално всичко е наред. Момичето го харесва. Смята го за " хубаво момче ", поражда благосклонност и взаимна обич. Не, младият мъж не избързва с нещата. Той не се държи жестоко с момичето. Хваща я за ръка, целува я по бузата, подарява ѝ цветя... След това те се сближават от ден на ден и повече. Младият мъж се обажда и написа известия. Грижи се за нея. Обръща ѝ доста внимание.

Той приказва за възприятията – заражда се миг на фамилиарност. Мъжът обръща още по-голямо внимание на момичето; той се обажда, написа, подарява дарове, интересува се от нейните каузи, среща се с роднините на момичето. И тогава момичето стартира да се отдалечава. Младият мъж стартира да я обгрижва още повече. Няма визия какво се случва, показва своето неодобрение, питайки се какво се случва. Нима той към този момент не е обичан? Вчера тя два пъти не отговори на известието, а през днешния ден отива с другар на спектакъл. Или някъде другаде. И му изпраща триста сърца, само че единствено триста. Той се пробва да подхване диалог с нея по тематиката. Ревнува я. И тогава всички девойки му споделят едно и също: " Идваш ми допълнително в живота ми ".

Това е като проклинание. Или пък го притеглят несъответствуващите хора - егоистични дами, които си играят с възприятията му? Защо всички отхвърлят да продължат връзката?

Защото този мъж е върколак. И девойките го усещат чудесно. Той непрекъснато се нуждае от храна: самопризнания в обич, нежни думи, утвърждение и възторг. Той е прелестен човек, нали? Подарил е букет - къде са целувките и виковете на наслада? Изпратил е сърце - къде са признанието в обич и фотографията? Къде въобще сте били? В дома на другар? Да отидем дружно. А аз ще те взема и ще те закарам на работа. И ще те ревизирам на всеки половин час. И ще изисквам доказателства за обич - думи и дейности. И в случай че не ги получа, ще си поговорим съществено и ще разберем какъв е казусът, за какво такава непризнателност и равнодушие. И въобще, дано се оженим и да имаме пет деца. Най-малко.

Този мъж задушава жертвата си като змия. Той се нуждае от от ден на ден внимание и обич. Запълва пространството на непознатия живот, само че не го осъзнава. Или не желае да го осъзнае. Той желае обич. И не желае да си поеме мирис. Чист смут.

Ако можеш да дишаш по-леко и да се чувстваш по-добре в отсъствието на някого, който обичаш, това е необичайно. Това е знак, че той гълтам сила.

Ако непрекъснато би трябвало да се обяснявате и оправдавате и непрекъснато се чувствате отговорни - това също не е добър знак.

Ако не ви се желае да разказвате на обичания човек за делата си и да отговаряте на непрекъснатите му въпроси за живота ви - това също е обезпокоителен знак.

Отговаряте на позвъняванията и известията не тъй като желаете, а тъй като ще има спокоен скандал и неодобрение, в случай че не го извършите незабавно.

Здравето ви се е влошило, нещо ви боли непрекъснато, неприятните привички са се показали или тези, от които сте се отървали, са се върнали.

Подаръците от любящ човек не доставят наслаждение. Десетото плюшено мече или следващият букет стартират да нервират. Дори скъпите дарове не желаете да приемате. Всъщност желаете да върнете всичко назад.

Обичащият човек ви следи. Това е всичко. Това е последният стадий на вампиризма.

Най-тъжното нещо е следното: в случай че условният върколак въпреки всичко срещне някого, който ще се държи " вярно " и ще се съгласи на такава връзка, той бързо ще загуби интерес към вярната добра брачна половинка или любящия толерантен брачен партньор. Той ще ги изпие мигновено. И към момента ще бъде жаден. Жаждата му е неутолима - той ще си откри нов обект и ще стартира любовно гонене.

Това са хора, от които би трябвало да се пазите. Те може да са положителни, общителни, сладки. Но те са заболели от вампиризъм. Опасно е да сте покрай тях.

Автор: Анна Кирянова / cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР