Вълнуваща приказка - балет за Вещици и магьосници, за феи

...
Вълнуваща приказка - балет за Вещици и магьосници, за феи
Коментари Харесай

Вещици и магьосници на 1 юни в зала България

Вълнуваща приказка - балет за " Вещици и магьосници ", за феи и елфи чака своята аудитория от дребни и пораснали деца на 1 юни от 19 ч. в зала " България ". Постановката е по музика на композитора Камий Сен-Санс, с аранжиментите на цигуларя Иван Пенчев от Кварто квартет, който ще бъде по едно и също време солист и диригент. А 80 нежни балерини на " Вая денс студио " ще описват приказка за завладяващи герои.

Ефирните танцьорки в облици на приятелки и врагове, на черни котки, на елфи и на феи под хореографията на Ваня Рошкова ще излязат на сцената измежду магически дъжд, отровна гъба и облаци детективи, въодушевени от красиви музикални произведения, някои от тях изпълнявани за първи път в България. Най-главната магьосница на всички ще бъде актрисата Яна Грозданова, която ще влезе в ролята на повествовател.

След отличения преди дни музикален театър " Кармен - история с рози ", с премия на БНР " Музикант на годината " в категорията " Проект на годината ", Кварто квартет дружно с " Вая денс студио " отново ще извърши зала " България " с лирична музика и съвършена хубост. Отново дружно са подготвили провокативна и красива изненада за ценителите на музикалното и балетното изкуство.

Инструменталистите от Кварто, които са част от състава на Софийската филхармония, са освен прелестни ансамблови реализатори, а и забележителни солисти. Заедно с тях ще свирят пианистът Стефан Врачев, виолончелистът Димитър Тенчев (Кварто квартет), флейтистът Мартин Павлов, обоистът Вълчан Вълчанов, арфистката Деница Димитрова, кларинетистът Атанас Илиев, научи ДУМА от Борислава Лазарова, връзки и пиар Кварто квартет.

" Това е най-смелото ни премеждие с музиката на Сен-Санс - разкриват от Кварто за този концерт. - Едва ли някой е виждал Introduction and Rondo capriccioso, Havanaise, Africa, Dance Macabre и други сходни виртуозни произведения дружно с балет. Е, в ХХI век в зала " България " се случват и такива чудеса. Предполагам, ще се влюбите в тази музика, основана с доста гений и типично френско възприятие за изящна брилянтност. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР