Вълна от нападения на руски дронове нанесе щети в южноукраинските

...
Вълна от нападения на руски дронове нанесе щети в южноукраинските
Коментари Харесай

Руски атаки с дронове нанесоха щети на инфраструктура в Южна Украйна

Вълна от набези на съветски дронове нанесе вреди в южноукраинските Одеска и Николаевска област през днешния ден, съобщи ДПА, като се базира на известия на локалните управляващи.

Отломки от прехванат дрон са развалили организационно транспортно оборудване и бензиностанция в град Одеса, до момента в който електрическа мрежа е била развалена от пуснат от дрон арсенал, предизвикал спиране на електроснабдяването в 13 села в Николаевска област, на изток от Одеса. Не е имало жертви при нападенията, прецизира ДПА.

17 от 24-те дрона, изпратени от Русия, са били свалени, оповестиха украинските военновъздушни сили.

Украинските управляващи в Запорожка област, която се намира още на изток, оповестиха затрима загиналии трима ранени при артилерийски обстрел.

Запорожието е отчасти окупирано от съветските войски, като сраженията за него не престават към този момент над две години - от началото на съветската пълномащабна инвазия в прилежащата страна през февруари 2022 година Там се намира и най-голямата украинска атомна електроцентрала, намираща се сега под съветски надзор, която съгласно актуалното ѝ управление е станала обект нанападение с дрон.

Асошиейтед прес отбелязва, че Русия и Украйна напоследък си насочат взаимни обвинявания в закани против Запорожката АЕЦ. Москва твърди, че Киев стои зад набези с дронове, на които са станали очевидци инспектори от Организация на обединените нации, а Украйна на собствен ред упреква Русия в използването на тактичност за дезинформация, показва АП.

ДПА обръща внимание на това, че Русия нападна прилежащата страна ежедневно с дронове и ракети, като Киев насочва молби към западните си съдружници за доставката наоще системи за противовъздушна защита, с цел да може да пази по-добре своите градове.

В допълнение към въздушните удари има масирана замяна на артилерийски огън в източната и южната част на Украйна.

Висши украински военни представители се срещнаха през днешния ден с президента на страната Володимир Зеленски в столицата Киев, с цел да обсъдят бъдещите ограничения за отбрана на североизточния град Харков, който напоследък е непрекъснат обект на съветски въздушни набези, показва ДПА.

" Главната тематика беше Харков, отбраната на града от съветските офанзиви и опцията за подсилване на нашата противовъздушна защита и на качествата ни в радиолектронната битка в Харковска област ", написа Зеленски в приложението " Телеграм " след съвещанието на Ставката, както в тази ситуация се назовава висшето командване на украинската войска, осведоми ДПА.

Според украинската войска идващото огромно съветско нахлуване ще бъде към Харков.

" Удържаме позициите си, най-важното в този момент е организацията ни да бъде ефикасна ", съобщи Зеленски във връзка с обстановката на фронта.

Освен военните ограничения са били разисквани и дипломатически стъпки като договарянето на нови системи за Противовъздушна отбрана, добави украинският държавен глава.

В телевизионно изявление, излъчено през вчерашния ден, Зеленски съобщи, че неговата страна се нуждае от най-малко 25 американски системи за Противовъздушна отбрана " Пейтриът " за надеждната отбрана на украинските градове./БТА

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР