- Вълк в овча кожа с 900 к.с.! - 662 кВт

...
- Вълк в овча кожа с 900 к.с.!
- 662 кВт
Коментари Харесай

BRABUS 900 на базата на Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

- Вълк в овча кожа с 900 к.с.!
- 662 кВт / 900 к.с. и оптимален въртящ миг от 1250 Нм
- 2,8 секунди до 100 км/ч и оптималната скорост от 330 км/ч
- Аеродинамика с въглерод и 21-инчови високотехнологични ковани джанти

Този вълк с 900 конски сили в дискретната овча кожа на седан разумно продължава десетилетната традиция с новия суперавтомобил BRABUS 900, основан на настоящия Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+. Изключително мощните високопроизводителни коли в ненатрапчивото облекло на Mercedes E-Class неведнъж слагат значими стадии в историята на компанията.

Както подсказва името, BRABUS 900 издание 2022 има изключително мощно сърце под капака. Благодарение на нараствания размер до 4,5 литра и специфична високоефективна турбокомпресорна система, BRABUS ROCKET 900 V8 twin-turbo мотор с повишен работен размер създава мощ от 662 кВт / 900 к.с. Максималният въртящ миг от 1250 Нм е стеснен в транспортното средство до 1050 Нм.

В резултат на това седанът със задвижване на всички колела се форсира от място до 100 км/ч единствено за 2,8 секунди, а оптималната скорост е лимитирана на 330 км/ч, поради предотвратяване на гумите.

За да комбинират тези скорости с оптималната непоклатимост при ръководство, дизайнерите на BRABUS употребяват аеродинамичния тунел, с цел да разработят карбонови аеродинамични съставни елементи, които генерират спомагателна притискаща мощ. Суперколата е оборудвана с 21-инчови високотехнологични колела BRABUS Monoblock Z “PLATINUM EDITION ” и модул за втурване на пневматично окачване за в допълнение усъвършенстване на външния тип и динамичното ръководство. Модулът на окачването на BRABUS дружно със общоприетото въздушно окачване понижава височината на возене на седана с към 20 милиметра и прави автомобила още по-спортен.

Индивидуалните стремежи на клиента за интериора могат да бъдат изпълнени с извънреден салон от фина кожа BRABUS.

Като водещ международен снабдител на TÜV-сертифицирани усъвършенствания на продуктивността и мотори с повишен работен размер за коли Mercedes-Benz, продуктовата гама на BRABUS към този момент включваше редица равнища на продуктивност за настоящия Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

Базираната в Ботроп компания към този момент навлиза в ново измерение на продуктивността за настоящата Е-класа с мотора BRABUS ROCKET 900 V8 с двойно турбо и повишен работен размер. Огромното ноу-хау от повече от четири десетилетия авто тунинг влезе в неговото развиване. Нещо повече - фирменият завод за мотори, оборудван с високотехнологични машини, разрешава на компанията да създава тези мотори във фабриката на BRABUS в Ботроп.

Увеличаването на работен размер до 4,5 литра включва разточване на осемцилиндровия блок на мотора до 84 мм и монтирането му със съответните по-големи бутала. В допълнение, точно уравновесен колянов вал и осем специфични мотовилки удължават хода на буталото до 100 милиметра.

Разбира се, вътрешната работа на V8 не опира единствено до модифицираните съставни елементи. За да реализира мечтаното нарастване на мощността, BRABUS създаде още по-ефективна система за турбопълнене с два специфични високопроизводителни турбокомпресора BRABUS с по-голям компресорен блок и специфичен модул на сърцевината с подсилени аксиални лагери. Тази настройка прави допустимо оптимално надналягане от 1,4 бара. Адаптерите на BRABUS BoostExtra подсигуряват, че моторът създава ясно осезаем звук при издухването, когато лидерът отпусне газта.

От страната на изпускателната система BRABUS прибавя по-големи тръби с диаметър 75 милиметра, железни катализатори и специфични филтри за твърди частици. Високопроизводителната изпускателна система BRABUS е направена напълно от неръждаема стомана и минимизира противоположното налягане на отработените газове. В допълнение, интегрираните, интензивно ръководени дроселни клапи в системата разрешават на лидера да избира сред тънък режим „ Прибиране вкъщи “ и уверено мощен тон от осем цилиндъра.

Модифицираната всмукателна система обезпечава усъвършенствано подаване на чист въздух, до момента в който помпите с високо налягане обезпечават надлежно приспособено подаване на гориво. Специален похлупак на мотора BRABUS, направен от червен въглерод, подсигурява, че този мотор е и образно наслаждение.

Модификацията на мотора изискваше и инспектиране на системата за ръководството му. За програмирането бяха извършени обширни серии от проби на стационарни стендове, допълнени от проби по пътища и спортни писти. Резултатът е ново картографиране/мапиране/ за надзор на впръскването, запалването и компресията, което създава зашеметяваща мощ, безупречна реакция на газта в целия диапазон на оборотите, в сходство със строгия стандарт за излъчвания EURO 6D ISC-FCM.

BRABUS предлага високотехнологични мазила от софтуерния сътрудник MOTUL за този мотор. От единствено себе си се схваща, че този високопроизводителен мотор се предлага с тригодишна или 100 000 км гаранция BRABUS Tuning Warranty® (вижте гаранционните условия на BRABUS, обновени юли 2013 г.).

Естествено този вълк в овча кожа е в личен клас и във връзка с представянето на пътя. В съвършено взаимоотношение с деветстепенната скоростна кутия SPEEDSHIFT и задвижването на всички колела 4MATIC+, BRABUS 900 форсира единствено за 2,8 секунди от нула – 100 км/ч. Границата от 200 км/чсе доближава единствено за 9,7 секунди, а тази от 300 км/ч единствено 23,9 секунди. Електронният ограничител на скоростта сработва при 330 км/ч, с цел да не се пренатоварват гумите.

Разбира се, стабилността на ръководството също е значим въпрос при тези високи скорости. За да го усъвършенстват, дизайнерите на BRABUS създадоха съставни елементи за аеродинамично усъвършенстване, които са създадени от въглерод и могат да бъдат поръчани с високо гланцово или матово покритие. Предният спойлер на BRABUS с повдигнати капаци в профил се прикрепя към долната част на бронята. Формата му в допълнение понижава аеродинамичното покачване на предния мост при високи скорости. Нещо повече - дружно с въглеродните смукатели на страничните въздуховоди, това придава на суперавтомобила още по-впечатляващо лице. Двата карбонови въздухозаборника отляво и отдясно в решетката на радиатора са друга отличителна линия на BRABUS.

BRABUS също по този начин предлага аеродинамична фина конфигурация за задната част на седана. Изтънченият спойлер на капака на багажника генерира спомагателна притискаща мощ на задната ос при високи скорости. Карбоновият дифузьор заменя индустриалния в задната част. Двата му изреза отляво и отдясно оформят съвършено ауспухите на спортната изпускателна система BRABUS. Като специфична характерност, те са снабдени с карбоново-титаниеви ауспуси, с цел да завършат спортния дизайн.

За да придаде на BRABUS 900 още по-хомогенен външен тип, всички хромирани и пластмасови детайли по каросерията на автомобила са боядисани в черно.

Друга присъща линия на немския експерт по рационализиране на колите са извънредните колела, които съвършено употребяват наличното пространство под арките на колелата. Като най-хубав вид, BRABUS предлага 21-инчови ковани джанти за E 63. BRABUS 900, показан тук, работи с ковани джанти BRABUS Monoblock “PLATINUM EDITION ” Z, боядисани в SIGNATURE BLACK. Техният внимателен дизайн с 10 спици съчетава ниско тегло с оптималната издръжливост. Предната ос е оборудвана с колела 9Jx21 с гуми 265/30 ZR 21 ContiSportContact 6. Джантите 10.5Jx21 откъм гърба са с гуми 305/25 ZR 21.

Изключителното интериорно обзавеждане е друга компетентност на BRABUS. Под етикета “BRABUS fine leather ” фирменият магазин за тапицерия трансформира най-хубавата кожа и алкантара в интериори, които извършват и най-екстравагантните стремежи на клиентите. Изборът от цветове и дизайни на тапицерията е на практика безконечен, както на скъпо дърво и инкрустации от същински въглерод, от които можете да избирате, многообразие от цветове и дизайн позволяващо те да бъдат персонализирани съгласно персоналните желания.

Освен това има спомагателни самостоятелни аксесоари за кокпита. Те включват лостовите превключватели BRABUS RACE на кормилото. Подобно на щифтовете за заключване на вратите и педалите, те са направени от алуминий. BRABUS също по този начин предлага неръждаеми накрайници със задно осветено лого на BRABUS, съответстващо на околното осветяване на интериора.

BRABUS 900 може да бъде поръчан като приключен автомобил. Като опция, BRABUS може да преобразува всеки сериен Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ до това равнище на продуктивност едновременно или на стадии.

Икономия на гориво, излъчвания на CO2 и клас на успеваемост на BRABUS 900 въз основата на Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+:
градски разход 11,7 л/100 км, магистрален 7,5 л/100 km, смесен 9,1 л/100 км)
комбинирани излъчвания на CO2: 206 г/км, клас на успеваемост D.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР