Валидността на зелените сертификати ще бъде в рамките на 270

...
Валидността на зелените сертификати ще бъде в рамките на 270
Коментари Харесай

Асена Сербезова: Обсъжда се промяна в срока на действие на Covid сертификатите на пребледувалите

Валидността на зелените документи ще бъде в границите на 270 дни от 1 февруари, каквито са рекомендациите на Европейска комисия. На този стадий удостоверението за антитела не отпада, съобщи пред Нова тв здравният министър Асена Сербезова.

Така валидността на документа за хората със приключен имунизационен курс ще важи 9 месеца.

В момента се разисква за преболедувалите, както и за хората с антитела, които са „ българска иновация “, здравните специалисти разискват, сега, в който има някакво решение, ще го обявим, ще го разбираем, няма да сложим хората пред приключен факт, сподели още Асена Сербезова във връзка мнения за смяна в периода на зелените документи за прекаралите Covid-19 и тези за антитела.

„ Нека оставим здравните специалисти “ да дадат оценка по въпроса, акцентира тя.

Мерките, които ще се вземат  в регионите с по-голяма заболеваемост, предстоят да се вземат след 5 дни. Това са областите София-град, Благоевград, Перник, Стара Загора, Бургас. Тези ограничения ще бъдат взето на регионално равнище. Максимално сме отразили желанието на Образователното министерство да бъде непокътнато присъственото образование на децата от 1 до 4 клас “, акцентира още министър Сербезова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР