Валери Симеонов сравни бюджета с добре аранжирана пица Калцоне. С

...
Валери Симеонов сравни бюджета с добре аранжирана пица Калцоне. С
Коментари Харесай

Валери Симеонов сравни бюджета с добре аранжирана пица Калцоне

Валери Симеонов съпостави бюджета с добре аранжирана пица " Калцоне ". С тези думи вицепремиера, председателстващ Националния съвет за тристранно съдействие даде думата на министъра на финансите Владислав Горанов.

Владислав Горанов показа главните параметри на държавния бюджет. По думите му инфлацията ще остане на здравословните равнища сред 0 и 2%. Правителството резервира стъпките за постепенна консолидация в границите на 0,4% - 0,5% от Брутният вътрешен продукт. Плановите планове плануват дефицитът за 2018 да е 1%, половин % от Брутният вътрешен продукт за 2019 година и реализиране на равнене на приходите и разноските през 2020 година

Горанов уточни, че се чака номинален напредък на приходите и през трите години. По отношение на разноските той регистрира, че разноските ще порастват с по-бавни темпове от приходите.

Горанов регистрира, че прогнозата за реализиране на уравновесен бюджет през 2020 година е причина за понижаване на нуждата от дългово финансиране. Основните цели в разноските, Горанов регистрира нуждата от качествена работна мощ и приоритизирането на бранш обучение.

Законът за държавния бюджет планува текстове за смяна на системата за делегираните бюджети, тъй че финансирането да не зависи единствено от броя на децата, а и от броя на паралелките и спецификите на районите.

Социалната политика - планувано е доста повишаване на разноските по бюджета на Министерство на труда и обществената политика. 1-ви януари 2018 година е планувано нарастване на някои обществени заплащания.

Горанов уточни, че за бюджета на НЗОК е планувано в допълнение право на разход в размер на 400 млн. лева

По отношение на осигурителната политика се резервира съотношението на осигурителните вноски в ДОО. Минималният застрахователен приход за самоосигуряващи се лица пораства на 510 лева за 2018 година 560 за 2019 година и 610 лева за 2020 година

По отношение на пенсионната политика няма промени. Запазва се графикът за придобиване право на пенсия. Минималната възраст за пенсиониране на работещите в областта на сигурността продължава да се усилва с по два месеца до постигане на 53 години и 2 месеца през 2020 година

Подкрепа за държавния бюджет изрекоха от Асоциацията на индустриалния капитал, от КРИБ. От БСК отхвърлиха поддръжка за бюджета и за останалите бюджети на Държавното публично обезпечаване и на НЗОК. АИКБ отхвърлиха поддръжка за оферти бюджет Държавното публично обезпечаване. АИКБ показаха поддръжка и за бюджета на НЗОК.

Бюджетът преразпределя това, което работодателите и служащите основават, заключи Горанов. Той бе безапелационен, че бюджетът за 2018 година дава опция страната да действа обикновено. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР