Валери Симеонов и Николина Ангелкова Като стане царство в България,

...
Валери Симеонов и Николина Ангелкова Като стане царство в България,
Коментари Харесай

Симеонов: Като стане Царство България, тогава ще разговарям с Борисов за плажовете


Валери Симеонов и Николина Ангелкова

" Като стане царство в България, тогава ще беседвам с Бойко Борисов по всички въпроси. " Така в петък вицепремиерът Валери Симеонов отговори на журналистически въпрос дали е разговарял с премиера Бойко Борисов по отношение на построените обекти на плажа по скица, подписана от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Двамата водят спор от предишното лято по този въпрос. Според Валери Симеонов 11 обекта на плажа в Слънчев бряг са противозаконни и страната би трябвало да ги отстрани. Ангелкова твърди, че е спазила закона. Вицепремиерът сезира по случая прокуратурата и в този момент се чака нейното решение.

Симеонов, представен от Българска телеграфна агенция, напомни, че още предходната година е получил цялостна поддръжка от премиера по тези въпроси, в това число и обществена, с изказвания по медиите.

Нямам спор с министър Ангелкова, имам спор с хора, които не съблюдават закона, сподели още Валери Симеонов пред публицисти. Според него разногласието сред тях двамата ще бъде решен от съда.

Вицепремиерът е на мнение, че в случай че правораздавателните институции се произнесат в негова изгода, тези уреди могат да бъдат отстранени и по време на летния сезон, тъй като са рискови.

В същото време министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи в Бургас, че дружно с Министерство на вътрешните работи работят, с цел да подсигуряват " оптимално безвредното протичане на летния туристически сезон ".

В Слънчев бряг са сложени близо 300 камери, които да подкрепят защитата на курорта. Общо над 1000 служители на реда ще бъдат командировани поетапно на морето през лято. Ще има униформени и от Румъния, Чехия и Германия, ще патрулира конна и велополиция, сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Тази година няма да има разпилени щендери със стока, заемаща крайбрежната алея на Слънчев бряг, даде обещание Ангелкова.

Много засилен ще е контролът на активността на концесионерите и наемателите на морски плажове и дали извършват отговорностите си по контракт и съгласно законовите условия, добави министърът на туризма.

Относно визираните от Валери Симеонов нощни заведения на южния плаж в Слънчев бряг, Ангелкова сподели, че те са там от години, само че и този летен сезон се открива с тази тематика.

Преместваемите обекти са според утвърдената скица. Има мнение на РДНСК от 2017 година за градивните им параметри, сподели Ангелкова.

Тя изясни, че поисканата смяна в профилираната кадастрална карта за Слънчев бряг- юг е техническа процедура, която цели синхронизирането ѝ със профилираните карти на плажовете. Няма искане за продажба на плажните линии, сподели Ангелкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР