Валери Божинов все още не е приключил с футбола. От

...
Валери Божинов все още не е приключил с футбола. От
Коментари Харесай

Валери Божинов пак ще играе футбол - във Втора лига

Валери Божинов към момента не е завършил с футбола. От ФК " Добруджа " оповестиха, че в края на кариерата си 36-годишният някогашен национал ще се причисли към тима като играещ помощник-треньор. Новината бе оповестена пред радио " Добруджа " от президента на футболния клуб Йордан Йорданов.

Така се чака почитателите във Втора лига да видят в игра нападателя, за който " Фиорентина " заплати 14 млн. евро на " Лече " през 2005 година, а " Манчестър С " - 8 млн. евро на " Фиорентина " през 2007 година

През кариерата си Божинов е играл още за " Ювентус ", " Парма ", " Спортинг " (Лисабон) и други За последно той игра напролет на м.г. за " Септември " (12 мача, 1 гол), който тогава също бе във втора дивизия, само че съумя да влезе в Първа лига. В елитната група обаче Божинов не записа нито една публична минута за столичния отбор, а единствено бе помощник на Славко Матич, до напускането на сърбина през октомври. След това Валери Божинов самичък се похвали, че кара треньорски курсове в елитната италианска академия в Коверчано. Заедно с това предизвести, че още не е завършил като футболист.

Изборът му да стане играещ помощник-треньор на " Добруджа " не е инцидентен. Наставник на отбора е доведеният му татко Сашо Ангелов, с който Божинов е в отлични връзки. Тимът е на предпоследно място в класирането и ще води през пролетта борба за оставането си във Втора лига, като сега е единствено на 3 точки от избавителната зона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР