Валентина Георгиева ще е следващата, която ще представя България на

...
Валентина Георгиева ще е следващата, която ще представя България на
Коментари Харесай

Николина Танкушева: Валентина Георгиева ще представя България на следващата Олимпиада

„ Валентина Георгиева ще е идната, която ще показва България на Олимпийски игри. Вярвам, че това ще стане още в Париж през 2024 година. Пожелавам й го сърце. Аз първоначално имах тим. Направихме доста положителни класирания. Бяхме 7-ми на европейското състезание в Патка през 2002 година. С годините девойките започнаха да се отхвърлят и аз останах сама, както е в този момент Валя. Когато искаш да направиш нещо самичък не ни е необходим тим. Тогава даже се чувстваш малко по-спокоен, тъй като не играеш и за останалите “, това съобщи особено за БНР Николина Танкушева. Бившата национална състезателка взе участие на Олимпиадата в Пекин през 2008 година и има кръстен прескок на нейно име.



Дъщерята на треньорът на националния тим при мъжете Милко Танкушев и на една от най-хубавите ни съдии при дамите Нели Танкушева разяснява идното присъединяване на женските ни национални тимове в европейското състезание, което ще се организира от 11 до 14 август в Мюнхен (Германия).



„ Девойките са млади девойки, които се стремят основно да имат чисто изиграване. Няма огромни упования към тях за финали. Всичко е ориентирано към Валя. И то към прескока. На земя има някакви болежки и може да понижат компликацията на съчетанията. Ако на прескок си изиграе чисто и стъпи мисля, че сигурно ще попадне във край. На успоредка е качила компликацията и дава отговор на всички условия. На греда съчетанието й отговоря на всички критерии и там няма усложяване. На два уреда е вдигнала компликацията и това са прескок и земя. Всичко зависи от положението й, решението е на треньора. Наистина не знам с каква стратегия ще излезе на земя. Тя започва при дамите непосредствено с финали. Където и да отиде тя попадаше във финалите. Това са едни упования, които малко или доста на нея й тежат. Всеки чака от нея, а и тя самата има упования към себе си. Заявката е огромна. Тя е посочила, че може, може да се пребори с доста огромни имена “, добави Танкушева.
На европейското състезание България ще взе участие с цялостен тим при девойките - Елена Николова, Никол Соколова, Никол Стоименова, Виктория Венциславова и Диана Георгиева  и единствено от една състезателка при дамите - Валентина Георгиева.
Утре шампионатът стартира с конкуренцията за инвидиуалния многобой при дамите. Валентина Георгиева ще започва в трети поток с начало 15.30 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР