Валентин Димитров-Вальо Топлото се отказа от адвоката си, съобщава 24

...
Валентин Димитров-Вальо Топлото се отказа от адвоката си, съобщава 24
Коментари Харесай

Вальо Топлото няма пари за хонорара на адвоката си

Валентин Димитров-Вальо Топлото се отхвърли от юриста си, оповестява " 24 часа ".

Топлото съобщи в Софийски градски съд преди съвещание по едно от делата против него, че не може да си разреши да заплаща хонорара на юриста си. Заседанието през днешния ден е по делото, по което Димитров дава отговор за заграбване на близо 6 млн. лева от столичната " Топлофикация ".

" Отказвам се от юрист Венцислав Дудоленски, защото от 2006 година сметките ми и тези на жена ми са блокирани и нямам с какво да му платя. Моля да ми назначите длъжностен бранител ", съобщи пред съда Димитров.

По тази причина делото беше отсрочено за 30 март, с цел да не бъде нарушено правото на Димитров на отбрана. Отговорът на арбитър Величка Цанова беше: " Надявам се да не шиканирате съзнателно процеса ".

Припомняме, на 8 февруари Вальо Топлото излезе от пандиза след изтърпяна 3-годишна присъда за корупция.

Това е най-голямото дело против Вальо Топлото и е едно от двете висящи против него. През 2006 година стартира следствието, само че по-късно документите бяха неведнъж връщани от съда на прокуратурата.

Обвинението на прокуратурата е, че пари от " Топлофикация " са източвани с пазаруването на арматурни детайли от компания " Шибър " на повишени цени или на части, което ги е оскъпявало. Така е бил заобикалян и Закона за публичните поръчки.

Подсъдими дружно с Вальо Топлото са и шефката на " Шибър " - Мая Стоилова и Лина Абланска. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР