Валенсия обяви тридневен траур след смъртоносния пожар в жилищен блок

...
Валенсия обяви тридневен траур след смъртоносния пожар в жилищен блок
Коментари Харесай

След пожара: Валенсия обяви тридневен траур

Валенсия разгласи тридневен печал след смъртоносния пожар в жилищен блок нощес. При него четирима души са починали, до момента в който доста други остават в неопределеност, оповестиха испанските управляващи.

В изказване градският футболен клуб съобщи, че ще смъкват знамената на половина на стадиона и ще отсрочат мача против Гранада тази събота.

Вероятно мощните ветрове са съдействали за скоростта, с която се развихри опустошителният пожар, който унищожи и два прилежащи жилищни блока.

По време на пожара в пристанищния град е имал пориви до 60 км/ч, съгласно испанската национална метеорологична организация AEMET. В същото време постройките са били облицовани с изолационен материал, който е бил леснозапалим.

Кварталът на Валенсия, където стана съдбовният пожар е считан за един от най-красивите в града. И до момента в който пожарникарите остават на мястото на случая, живеещите в региона към момента са в потрес, само че локалната общественост се събира, с цел да поддържа службите за незабавна помощ и потърпевшите от огнената буря.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР