Ваксините за Covid-19ще се доставят без да се начислява ДДС,

...
Ваксините за Covid-19ще се доставят без да се начислява ДДС,
Коментари Харесай

Окончателто освободиха от ДДС ваксини и тестове за COVID


Ваксините за Covid-19ще се доставят без да се начислява Данък добавена стойност, взеха решение дефинитивно депутатите при второто четене на измененията в Закона за Данък добавена стойност. Новите текстове плануват още и нулев данък на комплектите за осъществяване на проби.

Предложението за промени цели да се вкара инструмент за понижаване на разноските за ваксини против Covid-19 и медицински произведения за диагностика на вируса, както и на услугите, свързани с такива ваксини и произведения.

Във връзка със Споразумението за отдръпване на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия от Европейския съюз се планува след приключването на преходния интервал към 31 декември 2020 година наредбите на правото на Съюза в региона на Данък добавена стойност да продължат да се ползват в Северна Ирландия за идващите 4 години във връзка с покупко-продажби със артикули.

Същевременно за всички останали покупко-продажби в Обединеното кралство и Северна Ирландия ще се ползва съответното ДДС-законодателство на Обединеното кралство, което от позиция на българския закон ще се третира като трета страна.

" За вярното действие на системата на Съюза за Данък добавена стойност в Северна Ирландия ще бъдат въведени обособени идентификационни номера по Данък добавена стойност със характерен префикс ", показват вносителите на измененията от ГЕРБ.

Нулевата ставка ще важи до края на 2022 година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР