Ваксините трябваше да са насочени първо към тези, които ако

...
Ваксините трябваше да са насочени първо към тези, които ако
Коментари Харесай

Доц. Андрей Чорбанов: Няма ясна политика с ваксините в България

Ваксините трябваше да са ориентирани първо към тези, които в случай че се разболеят биха били в най-тежко положение - това са възрастните и хронично болните.
Това разяснява в ефира на " Студио Хъ " по телевизия 7/8 проф. Андрей Чорбанов.

Той уточни, че управляващите не би трябвало да се заиграват със страховете на хората. Трябва да се подхожда съществено към всяка болест и заболяване без суматоха.

Проблемът с дефицита на ваксини у нас е, че страната възприема един неуместно въздържан метод - в случай че Еврокомисията позволи, тогава.

Факт е, че доста от имунизациите, които са регистрирани отвън Европейската комисия, сега са налични точно в европейски страни. Например сега в Унгария се употребяват ваксини, които не са утвърдени от Европейска комисия, Словакия сега стартира процедура и аз персонално считам за безумно оправданието, че видите ли ние доста желаеме да стартираме договаряния за съветската ваксина, обаче не можем, тъй като Европейска комисия не я е одобрила, уточни той.

Просто нашата администрация бяга от отговорността, тъй като когато нещо н е е утвърдено от Европейска комисия, не можем да си измием ръцете с комисията, добави професорът.

Разбира се, не е проблем да си перфорирате два билета за градския превоз, изключително като имате и абонаментна карта за рейса. Същото е и с хората, които са преболедували коронавирус и им споделят да се имунизират. То е същото безсмислие.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР